Η ομορφότερη ιστορία αγάπης της Μέσης Γης γίνεται βιβλίο

Η ομορφότερη ιστορία αγάπης της Μέσης Γης γίνεται βιβλίο

Ο εκδοτικός οίκος HarperCollins ανακοίνωσε ότι το 2017 θα εκδώσει ένα βιβλίο για την ιστορία του Μπέρεν και της Λούθιεν, που εμπνεύστηκε ο Τόλκιν έναν αιώνα πριν

Η ομορφότερη ιστορία αγάπης της Μέσης Γης γίνεται βιβλίο
Αν υπήρχαν αξιώματα για τις επιμέρους ιστορίες που διηγήθηκε ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν
(αλλά και γενικά οι συγγραφείς του fantasy), αυτή του Μπέρεν και της Λούθιεν θα κατακτούσε άνετα τον τίτλο του βασιλιά. Κλείνοντας, μάλιστα, έναν αιώνα ζωής το 2017, η ρομαντική ιστορία που σφράγισε τη ζωή και του ίδιου του Καθηγητή θα γίνει από μόνη της βιβλίο, μία... ευγενική προσφορά της HarperCollins.

«Από τις ιστορίες της λύπης και της καταστροφής που φτάνουν ως εμάς από κείνες τις μέρες υπάρχουν και μερικές που ανάμεσα στους θρήνους υπάρχει χαρά και κάτω από τη σκιά του θανάτου φως που διατηρείται. Και από αυτές τις ιστορίες η πιο ωραία στα αφτιά των Ξωτικών εξακολουθεί να είναι η ιστορία του Μπέρεν και της Λούθιεν»: Με αυτό τον τρόπο ξεκινά να διηγείται ο Τόλκιν την ιστορία των δύο εραστών στο ξεχωριστό κεφάλαιο του «Σιλμαρίλλιον».
Κλείσιμο

Η συγκεκριμένη ιστορία εστιάζει στον έρωτα μεταξύ ενός θνητού, του Μπέρεν, και μίας Ξωτικιάς, της Λούθιεν, της «ομορφότερης από όλα τα Παιδιά του Κόσμου», ο οποίος πέρασε από φοβερές δοκιμασίες μέχρι να φτάσει στο happy end. Ο πατέρας της Λούθιεν, Θίνγκολ, θεωρώντας ότι ο Μπέρεν δεν αξίζει για την κόρη του, στέλνει τον τελευταίο σε μία αποστολή αυτοκτονίας προκειμένου να εγκρίνει τον γάμο τους: να ανακτήσει ένα από τα τρία Σίλμαριλ (τα πιο όμορφα πετράδια που κατασκεύασαν ποτέ τα ξωτικά) που είχε κλέψει ο Μόργκοθ, ο σκοτεινός εχθρός της Μέσης Γης. Παρά την άρνηση του πατέρα της, η Λούθιεν ακολούθησε τον Μπέρεν στην πιο επικίνδυνη και τραγική περιπέτεια της ζωής τους.

Η ιστορία πέρασε μέσα από εκτεταμένη επεξεργασία από τον Τόλκιν. Εξελισσόταν καθώς εξελισσόταν και ολόκληρη η ιστορία της Μέσης Γης. Το νέο βιβλίο θα ξεκινά με το πρωτότυπο κείμενο που είχε γράψει ο Καθηγητής. Θα συμπεριληφθούν επίσης αποσπάσματα από μεταγενέστερα κείμενα. Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο συνεχιστής του έργου του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, ο γιος του, Κρίστοφερ. Ο τόμος θα περιέχει επίσης εικονογράφηση από τον Άλαν Λι, ο οποίος είναι ένας από τους καλλιτέχνες που έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της δουλειάς τους στη βιβλιογραφία της Μέσης Γης. Μαζί με τον Τζον Χάου υπήρξαν σύμβουλοι του Πίτερ Τζάκσον στις κινηματογραφικές τριλογίες Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και Χόμπιτ.



Και αφού φτάσαμε στις ταινίες, στο extended version της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού, υπάρχει μία αναφορά σε αυτή την ιστορία αγάπης: στον δρόμο τους για το Σχιστό Λαγκάδι, ο Άραγκορν σιγοτραγουδά στα Χόμπιτ την Ιστορία της Τινούβιελ στη γλώσσα των ξωτικών (κάτι που συναντάμε και στο βιβλίο).

Ο ίδιος ο Τόλκιν ταυτίστηκε με τη συγκεκριμένη ιστορία. Έβλεπε τον εαυτό του σαν τον θνητό Μπέρεν και τη γυναίκα του, Έντιθ, σαν την Ξωτικιά Λούθιεν. Εμπνεύστηκε την ιστορία όταν, σε μία βόλτα που έκαναν μαζί στο δάσος η Έντιθ άρχισε να χορεύει σε ένα ανθισμένο ξέφωτο. Οι δυο τους ήταν ήδη παντρεμένοι από το 1916 και το 1917 περίμεναν το πρώτο τους παιδί. Έζησαν μαζί μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος. Η Έντιθ πέθανε το 1971, ενώ ο Τζον Ρόναλντ δύο χρόνια αργότερα. Ο οικογενειακός τους τάφος γράφει δίπλα από τα ονόματά τους και το όνομα του alter ego τους στη Μέση Γη. Λούθιεν για την Έντιθ, Μπέρεν για τον Τζον Ρόναλντ…



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης