Έξι σειρές που πρέπει να δεις στις διακοπές σου

Έξι σειρές που πρέπει να δεις στις διακοπές σου

Είτε στο σπίτι σου, είτε στις διακοπές, μία σειρά αποτελεί μία καλή παρέα για ένα βράδυ που δεν θέλεις να βγεις έξω

Έξι σειρές που πρέπει να δεις στις διακοπές σου
Υπόθεση νούμερο 1: έχεις ξεμείνει αυγουστιάτικα στην Αθήνα και θέλεις να περάσεις την ώρα σου. Υπόθεση νούμερο 2: έχεις πάει διακοπές και είτε θέλεις να περάσεις ανέξοδα κάποιο από τα βράδια σου είτε θέλεις να έχεις κάτι να ασχολείσαι στο πλοίο. Σε κάθε περίπτωση, οι σειρές αποτελούν μία καλή παρέα, ειδικά αυτή την εποχή που πέφτουν τρελά λεφτά και προσοχή πάνω τους.

Εμείς σου παρουσιάζουμε έξι από τις σειρές που ξεχώρισαν πέρυσι, για να κάνεις και εσύ τα κουμάντα σου!

Marco Polo

Κλείσιμο

 
Τον περασμένο Δεκέμβριο το Netflix κυκλοφόρησε στο ίντερνετ τη σειρά που πολλοί ισχυρίζονταν ότι θα ήταν η δική του απάντηση στο “Game of thrones”. Εννοείται ότι όταν η σειρά σου δεν έχει δράκους πρέπει να αποφεύγεις τέτοιου είδους συγκρίσεις, παρόλα αυτά η υπερπαραγωγή της αμερικανικής υπηρεσία video-streaming (το μπάτζετ μόνο για τον πρώτο κύκλο έφτασε στο ιλιγγιώδες ποσό των 90 εκατ. δολαρίων) ικανοποίησε εν πολλοίς τον κόσμο που είχε υψηλές προσδοκίες από αυτή. Η σειρά ακολουθεί τη ζωή του ομώνυμου ιστορικού προσώπου, το οποίο έχει βρεθεί (όχι από επιλογή του) στην αυλή του Κουμπλάι Χαν, του μεγάλου ηγέτη των Μογγόλων (μία φυλή καλλιεργημένων Ντοθράκι, εάν θέλεις να συνεχίσουμε τις συγκρίσεις) τον 13ο αιώνα.


 
Ο πρώτος κύκλος εστιάζει στις ενέργειες του Κουμπλάι Χαν, ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει την πόλη Σιάν Γιανγκ, η οποία αποτελεί κλειδί για την είσοδο στην Κίνα. Στο ενδιάμεσο, απολαμβάνουμε θεαματικές μονομαχίες, κουνγκ φου επιπέδου κινεζικών blockbuster ταινιών, άφθονο σεξ και πολλές δόσεις ίντριγκας. Καταπληκτικοί στους ρόλους τους ο Μπένεντικτ Γουόνγκ (υποδύεται τον αποφασιστικό Κουμπλάι Χαν) και ο Τσιν Χαν (υποδύεται τον αδίστακτο καγκελάριο Τζία Σιντάο στο στρατόπεδο των αμυνομένων). Από την άλλη, ιδιαίτερα άνευρος ο πρωταγωνιστής Λορέντζο Ρικέλμι, ο οποίος όμως βελτιώνεται όσο περνούν τα επεισόδια. ΥΓ: Θα κολλήσεις με τους υπνωτιστικούς τίτλους αρχής και το μουσικό θέμα. Ο επόμενος κύκλος θα κυκλοφορήσει ολόκληρος κάπου μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 10 σχεδόν ωριαία επεισόδια.

Daredevil


 
Το Netflix τίναξε την μπάνκα στον αέρα τη σεζόν που μας πέρασε. Μετά το “Marco Polo” και τη τρίτη σεζόν του “House of cards” και ενώ δεν πολυπερίμενε κανείς να πάνε πολύ καλύτερα τα πράγματα, να σου το “Daredevil”! Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για την καλύτερη σειρά που κυκλοφόρησε την προηγούμενη σεζόν. Μία γνώμη που μάλλον συμμερίζονται και οι χρήστες του IMDB, οι οποίοι τη βαθμολόγησαν με ένα μεγαλοπρεπέστατο εννιάρι. Ο πρώτος κύκλος εστιάζει στα πρώτα βήματα του ήρωα της Marvel, ο οποίος σε μικρή ηλικία έχασε την όρασή του εξαιτίας έκθεσης σε τοξικά απόβλητα, αναπτύσσοντας όμως σε εξαιρετικό βαθμό τις υπόλοιπες αισθήσεις του.


 
Ο Ματ Μέρντοκ (Τσάρλι Κοξ) έχει μόλις ανοίξει δικηγορικό γραφείο με τον κολλητό του Φόγκι Νέλσον (Έλντεν Χένσον) στη γειτονιά όπου μεγάλωσε, το Χελς Κίτσεν. Το πρωί προσπαθεί να βρει πελατεία, ενώ το βράδυ καταπολεμά το έγκλημα (ο φτωχός -κυριολεκτικά- συγγενής του Μπάτμαν, ας πούμε). Και επειδή όπως αναφέραμε βρίσκεται στα πρώτα του βήματα, τρώει και ο ίδιος πολύ ξύλο από τους κακοποιούς μέχρι να βρει τα πατήματά του. Στον ρόλο του «αρχικακού» Γουίλσον Φισκ βλέπουμε έναν καταπληκτικό Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο, ο οποίος χάρη στη φωνή του και στις γκριμάτσες του παρουσιάζει έναν άνθρωπο που ίσα-ίσα συγκρατεί την οργή του για να μην ξεσπάσει σε ολόκληρο τον κόσμο. Από γνωστά ονόματα συναντάμε επίσης τη Ροζάριο Ντόουσον στον ρόλο της Κλερ Τέμπλ. Στη δεύτερη σεζόν θα δούμε επίσης νέους ήρωες, όπως η Ηλέκτρα (Ελοντί Γιουνγκ) και Punisher (Τζον Μπέρνθαλ). Τέλος, όπως και στο “Marco Polo”, οφείλουμε να κάνουμε ειδική μνεία στους τίτλους αρχής και το μουσικό θέμα, τα οποία τα σπάνε! Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από 13 ωριαία επεισόδια.

Gotham


 
Ήταν μία από τις πολυαναμενόμενες σειρές της προηγούμενης χρονιάς. Αν και έκανε μία μικρή κοιλιά κάπου στα μέσα της σεζόν, μπορεί κανείς να πει ότι συνολικά αφήνει μία ευχάριστη γεύση, μία αίσθηση ότι θέλεις να δεις και άλλα επεισόδια. Το “Gotham” επικεντρώνεται στη γενέτειρα του Μπάτμαν πριν από την ανάδειξή του τελευταίου ως υπερήρωα και επομένως πριν από την ανάδειξη των «υπερκακών». Ο πρώτος κύκλος ξεκινά με τη δολοφονία των γονέων του πιτσιρικά ακόμα Μπρους Γουέιν και την ανάληψη της υπόθεσης από δύο εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους αστυνομικούς, τον «άφθαρτο» Τζιμ Γκόρντον (Μπεν ΜακΚένζι) και τον κυνικό Χάρβεϊ Μπούλοκ (Ντόναλ Λογκ).


 
Κατά την εξέλιξη της σεζόν συναντάμε στα πρώτα βήματα κακοποιά στοιχεία που θα αποτελέσουν στη συνέχεια τη μάστιγα του Γκόθαμ: τον Γρίφο (ο οποίος προς το παρόν εργάζεται ως εκκεντρικός ερευνητής της σήμανσης), την Πόιζον Άιβι, τον Τζόκερ και τον Διπρόσωπο. Θα πρέπει ωστόσο να σταθούμε στον καταπληκτικό Πιγκουίνο (Ρόμπιν Λορντ Τέιλορ), ο οποίος κλέβει την παράσταση, άλλοτε ως γλοιώδες τσιράκι, άλλοτε ως ψυχρός χειραγωγός και άλλοτε ως αθεράπευτος μαμάκιας! Στα συν ανήκει επίσης και η ίδια η πόλη, η οποία αναδεικνύει μία νουάρ αισθητική. Ο πρώτος κύκλος έχει 22 επεισόδια 40λεπτης διάρκειας.

Better call Saul


 
Ενάμιση χρόνο μετά το θριαμβευτικό φινάλε του "Breaking bad", οι παραγωγοί μίας εκ των καλύτερων σειρών που πέρασαν ποτέ από τη μικρή οθόνη επέστρεψαν δριμύτεροι με ένα δυνατό spin-off. Το “Better call Saul” διηγείται τον βίο και την πολιτεία του δαιμόνιου δικηγόρου του Γουόλτερ Γουάιτ και του Τζέσε Πίνκμαν, Σολ Γκούντμαν, στα πρώτα βήματα της καριέρας του, και ενώ ονομαζόταν ακόμα Τζίμι ΜακΓκίλ.

Το “Better call Saul” μπορείς να το προσεγγίσεις είτε σαν μία σειρά που έχει σχέση με το “Breaking bad”, είτε σαν κάτι τελείως αυτοτελές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο του επεισόδιο έχει ουσιαστικά δύο αρχές. Η πρώτη δείχνει σε ασπρόμαυρες σκηνές τον βασικό ήρωα μετά τα γεγονότα του “Bb”, να το έχει σκάσει σε μία άλλη πόλη και να δουλεύει ινκόγκνιτο σε ένα κατάστημα Cinnabon, φοβούμενος τη σκιά του και αναπολώντας τις παλιές καλές μέρες του. Η δεύτερη τον δείχνει (σε έγχρωμες πια σκηνές) πολύ πιο πριν, σε μία αίθουσα δικαστηρίου να αγορεύει υπέρ τριών 19χρονων που κατηγορούνται για νεκροφιλία. Εκτός από τον Σολ Γκούντμαν (τον υποδύεται ο θαυμάσιος Μπομπ Όντερκιρκ) συναντάμε επίσης γνώριμες φάτσες από το “Bb”: τον Μάικ Ερμαντράουτ (Τζόναθαν Μπανκς), αλλά και τον loco έμπορο ναρκωτικών Τούκο Σαλαμάνκα (Ρέιμοντ Κρουζ). Δέκα 50λεπτα επεισόδια για τον πρώτο κύκλο.

Gomorra


 
Η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν που μας πέρασε ήλθε από τη γειτονική Ιταλία. Το “Gomorra” είναι μία σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του Ρομπέρτο Σαβιάνο και είχε γίνει παλαιότερα και ταινία. Έχει ως σκηνικό τη Σκάμπια, ένα προάστιο στα βόρεια της Νάπολης και επικεντρώνεται στην ιστορία της φαμίλιας των Σαβαστάνο, μίας από τις ισχυρότερες της Καμόρα.

Επειτα από μία απρόσμενη τροπή, ο αρχηγός της οικογένειας Ντον Πιέτρο καταλήγει στη φυλακή. Τις μπίζνες καλείται να διαχειριστεί πλέον ο γιος του Τζενάρο (χαϊδευτικά Τζένι - από εκεί να καταλάβεις), ένας κακομαθημένος μπούλης που έχει μάθει να απολαμβάνει τα χρήματα που έβγαζε ο μπαμπάς, χωρίς όμως να είναι πρόθυμος να λερώσει τα χέρια του. Γνωρίζοντας αυτές τις αδυναμίες, ο Ντον Πιέτρο αναθέτει σε ένα πρωτοπαλίκαρό του, τον Τσίρο Ντι Μάρτζιο να γίνει το δεξί χέρι του κανακάρη του. Ο Τσίρο όμως έχει τη δική του ατζέντα…
Η σειρά διαθέτει ένα ντοκιμαντερίστικο ύφος, καθώς χρησιμοποιεί την τοπική διάλεκτο ως κώδικα επικοινωνίας μεταξύ των χαρακτήρων -κάτι που σύμφωνα με τον σεναριογράφο Στέφανο Μπίσες ενισχύει το στοιχείο του ρεαλισμού- και παρουσιάζει τις οξύτατες κοινωνικές ανισότητες, αναπτύσσοντας γενικά πλάνα υποβαθμισμένων περιοχών σε κοντράστ με το focus -σε άλλες σκηνές- σε λεπτομέρειες από την πλούσια ζωή των αφεντικών. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 12 επεισόδια 40-50 λεπτών.

Flash


 
Η σειρά αποτελεί spin-off του “Arrow”, μία επίσης επιτυχημένη σειρά που έκανε πρεμιέρα το 2012 και κατάφερε να ενθουσιάσει το κοινό. Βασίζεται στον ομώνυμο υπερήρωα της DC Comics, η οποία -εάν συνυπολογίσουμε και το “Gotham”, αλλά και το αδικοχαμένο "Constantine"- είχε την τιμητική της την προηγούμενη σεζόν στη μικρή οθόνη. Η ιστορία έχει ως εξής: ο Μπάρι Άλεν (Γκραντ Γκάστιν) είναι ένας ερευνητής της σήμανσης για την αστυνομία του Σέντραλ Σίτι. Και επειδή καμία δουλειά δεν είναι ασφαλής, ένα ατύχημα στον επιταχυντή σωματιδίων του εργαστηρίου του δημιουργεί μία αστραπή που τον χτυπά και τον ρίχνει σε κώμα.

Ο Μπάρι θα καταφέρει να συνέλθει εννέα μήνες μετά από το περιστατικό. Αυτή η δυσάρεστη επαφή του άφησε όμως μία υπερφυσική δύναμη: απίστευτα μεγάλη ταχύτητα. Κάπως έτσι, ο Μπάρι εξελίσσεται στον Flash και αναλαμβάνει τον ρόλο του τιμωρού του εγκλήματος στο Σέντραλ Σίτι, έχοντας μάλιστα ανακαλύψει ότι άλλα άτομα που επηρεάστηκαν επίσης από το ατύχημα έχουν αποκτήσει επίσης δυνάμεις, τις χρησιμοποιούν όμως για κακούς σκοπούς. Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από 23 40λεπτα επεισόδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης