Loukumami: Η επιστήμη του λουκουμά
Loukumami: Η επιστήμη του λουκουμά
Στην Πανεπιστημίου, φάγαμε ένα από τα πιο κλασικά ελληνικά εδέσματα, με έναν τελείως καινούργιο τρόπο
UPD:
5
ΣΧΟΛΙΑ
Η γαστρονομική μας αναζήτηση για κάτι νέο, αλλά γευστικό, το οποίο θα ήταν γρήγορο και συνάμα θα ξέφευγε από τις κλισέ γεύσεις του έτοιμου φαγητού, μας οδήγησε στην Πανεπιστημίου και το Loukumami. Εκεί, όπου από τον Ιούνιο του 2013 ο Βασίλης Χατζαντώνης με την ομάδα του ανέβασαν ένα από τα πιο κλασικά γλυκίσματα των παιδικών μας χρόνων σε ένα νέο επίπεδο.
"Θέλαμε να κάνουμε κάτι καινοτόμο. Αλλά παράλληλα κάτι που ο κόσμος δεν θα φοβόταν να δοκιμάσει και που θα έχει αντοχή" μας λέει ο Βασίλης, ενώ τονίζει ότι "φιλοσοφία μας είναι ο πελάτης να σερβίρεται πάντα με θεσπέσιες γεύσεις. Με τις καλύτερες". Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Loukumami. Με δικό του εργαστήριο παραγωγής, όπου επεξεργάζονται όλες τις πρώτες ύλες. Από τις ζύμες και τις γεμίσεις, μέχρι και παγωτά smoothies και μιλκσέικς.
Όση ώρα ο Βασίλης μας μιλούσε για το δημιούργημά του, ήπιαμε δύο σφηνάκια...σοκολάτας (μείγμα από τρεις διαφορετικές λιωμένες σοκολάτες με μυρωδικά) και οι δύο σεφ, ο Κώστας και ο Τάκης, μας ετοίμασαν μερικές λιχουδιές, καθώς, όπως μας είπαν και οι ίδιοι, "Αν δεν δοκιμάσετε, ό,τι και να σας πούμε εμείς, είναι λίγο".
Ιδού λοιπόν, τα καλούδια τα οποία γευτήκαμε (και θέλουμε να ξαναγευτούμε πολλές φορές ακόμα)!
"Θέλαμε να κάνουμε κάτι καινοτόμο. Αλλά παράλληλα κάτι που ο κόσμος δεν θα φοβόταν να δοκιμάσει και που θα έχει αντοχή" μας λέει ο Βασίλης, ενώ τονίζει ότι "φιλοσοφία μας είναι ο πελάτης να σερβίρεται πάντα με θεσπέσιες γεύσεις. Με τις καλύτερες". Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Loukumami. Με δικό του εργαστήριο παραγωγής, όπου επεξεργάζονται όλες τις πρώτες ύλες. Από τις ζύμες και τις γεμίσεις, μέχρι και παγωτά smoothies και μιλκσέικς.
Όση ώρα ο Βασίλης μας μιλούσε για το δημιούργημά του, ήπιαμε δύο σφηνάκια...σοκολάτας (μείγμα από τρεις διαφορετικές λιωμένες σοκολάτες με μυρωδικά) και οι δύο σεφ, ο Κώστας και ο Τάκης, μας ετοίμασαν μερικές λιχουδιές, καθώς, όπως μας είπαν και οι ίδιοι, "Αν δεν δοκιμάσετε, ό,τι και να σας πούμε εμείς, είναι λίγο".
Ιδού λοιπόν, τα καλούδια τα οποία γευτήκαμε (και θέλουμε να ξαναγευτούμε πολλές φορές ακόμα)!
Churros Είναι η ισπανική έκδοση του λουκουμά. Έχουν μακρόστενο σχήμα και σερβίρονται είτε σε χάρτινο χωνάκι σαν μερίδα, είτε το καθένα ξεχωριστά με γέμιση, επικάλυψη και συνοδευτικό της αρεσκείας σας. Εμείς δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε και την πρώτη εκδοχή με ζάχαρη και κανέλα και τη δεύτερη με γέμιση (αυθεντική) πραλίνα φουντουκιού, επικάλυψη σοκολάτα - καραμέλα και συνοδευτικό πέρλες σοκολάτας γάλακτος.
Λουκουμάδες
Εδώ ήμασταν πιο...κλασικοί. Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα (Κεϊλάνης), να λιώνουν στο στόμα κάνοντας την κάθε μπουκιά απόλαυση.Beignets
Aπό Γαλλία πλευρά, σερβίρονται σε μπουκίτσες, πασπαλισμένοι με άχνη ζάχαρη (στα πρότυπα των Παριζιάνων), με γέμιση ή και σκέτοι. Δοκιμάσαμε και προτείνουμε beignets με γέμιση πραλίνα, φιστίκι και βανίλια, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν τα Beignets Jazzy -στα πρότυπα της Νέας Ορλεάνης και με τρεις νέες γεμίσεις- και τα αλμυρά Beignet (σε τέσσερις γεύσεις).Info: Το Loukumami βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου 44. Λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:30 - 22:00 και Σάββατα 10:30 - 23:00.
UPD:
5
ΣΧΟΛΙΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα