Οι καλύτερες στιγμές του «Χόμπιτ» πριν τη «Μάχη»

Οι καλύτερες στιγμές του «Χόμπιτ» πριν τη «Μάχη»

Ξεχωρίσαμε πέντε από τις καλύτερες ειδήσεις που είχαν ως θέμα το «Χόμπιτ», προτού η τελευταία ταινία βγει στους κινηματογράφους

Οι καλύτερες στιγμές του «Χόμπιτ» πριν τη «Μάχη»
Προβλήθηκε επιτέλους και η τελευταία ταινία της τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον
για το
«Χόμπιτ» και τώρα πια το μόνο που απομένει να περιμένουμε είναι η διάθεση του extended version της «Μάχης των πέντε στρατιών». Οι ταινίες που έχουν ως θέμα τον κόσμο του
Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν
Κλείσιμο
αποτελούν λόγω περιεχομένου εγγύηση επιτυχίας στο box office. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι οι συντελεστές, αλλά και οι λάτρεις τους έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, χωρίς να τις προωθήσουν περαιτέρω στο κοινό. Ξεχωρίσαμε πέντε από τις καλύτερες ειδήσεις που είχαν ως θέμα το «Χόμπιτ», προτού η τελευταία ταινία βγει στους κινηματογράφους.

5. Όταν το Χόμπιτ πήγε στο γραφείο

Για τις ανάγκες του αμερικανικού talk show, “Saturday Night Live”, ο Μάρτιν Φρίμαν
συμμετείχε σε ένα έξυπνο mashup συνδυάζοντας τον ρόλο του στο «Χόμπιτ» με έναν παλαιότερο ρόλο του στο “The office” - ένα sitcom του BBC που προβλήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Στο βιντεάκι, ο Μπίλμπο Μπάγκινς κάνει δουλειά γραφείου, αποφεύγει τα κοψίματα με χαρτί, οδηγεί Jetta και μισεί τον Γκόλουμ που δουλεύει στον ίδιο χώρο και προκαλεί προβλήματα. Ο Γκάνταλφ στον ρόλο του χοντροκομμένου διευθυντή κάνει ένα αισχρό λογοπαίγνιο με το όνομα του Μπάγκινς (“Dildo”). Στο βίντεο βλέπουμε επίσης τον Λέγκολας, ένα Δαχτυλιδοφάντασμα, ένα Ορκ και την πάντα παρείσακτη Ταούριελ.


4. Η επιστροφή του Πίπιν

Το επίσημο teaser trailer για την τελευταία ταινία αναρτήθηκε στα τέλη Ιουλίου, ενθουσιάζοντας όλους όσοι ήθελαν να πάρουν μία πρώτη τζούρα από τη «Μάχη των πέντε στρατιών». Η μουσική υπόκρουση είχε κάτι το γνώριμο: το τραγούδι του Πίπιν που ακούγεται στην «Επιστροφή του Βασιλιά» (την τελευταία ταινία της τριλογίας του «Άρχοντα»). Δημιουργήθηκε έτσι μία εμπνευσμένη «γέφυρα» μεταξύ των δύο τριλογιών. Ο Μπίλι Μπόιντ (ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Πίπιν) τραγουδά και το τελευταίο τραγούδι της «Μάχης των Πέντε Στρατιών» για το… τελευταίο αντίο στη Μέση Γη (μέχρι την επόμενη αντάμωση τουλάχιστον).


3. Το μάτι που βλέπει τα πάντα

Μέσα στον Δεκέμβριο η ρωσική καλλιτεχνική ομάδα Svechenie ανακοίνωσε το σχέδιό της να δημιουργήσει ένα τεράστιο installation στην κορυφή ενός ουρανοξύστη στη Μόσχα, το οποίο θα έμοιαζε στο τρομερό μάτι του Σάουρον. Δυστυχώς, όμως, η Εκκλησία τάχθηκε εναντίον του σχεδίου, χαρακτηρίζοντας το μάτι ως «δαιμονικό σύμβολο» - με αποτέλεσμα να ναυαγήσει το πρότζεκτ. Ωστόσο, ο Σάουρον δεν μπορεί να νικηθεί τόσο εύκολα: η εταιρεία GiveAR δημιούργησε ένα app, το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να δουν το μάτι του Σάουρον μέσα από τη φορητή τους συσκευή, εφόσον την έστρεφαν πάνω στον ουρανοξύστη όπου ήταν αρχικά σχεδιασμένο να στηθεί το installation.


2. You Shall Not Pass!

Ο σερ Ίαν ΜακΚέλεν, γνωστός και ως Γκάνταλφ, έδειξε με τον τρόπο του στους νέους γιατί πρέπει να διαβάζουν: «Εάν δεν κάνετε επανάληψη, ξέρετε τι θα συμβεί; ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ!», είπε στους μαθητές του Chew Valley School στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, κάνοντας σαφή αναφορά στη δημοφιλή πια φράση που λέει στον Μπάλρογκ της Μόρια στη «Συντροφιά του δαχτυλιδιού», προτού πέσουν και οι δύο στην άβυσσο.


 Ο σερ Ίαν ξαναχτύπησε λίγες ημέρες μετά το συμβάν με την ίδια ατάκα, αυτή τη φορά στην καρδιά του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στο πλαίσιο συνάντησης της κοινότητας διαλόγου Oxford Union, προκαλώντας φρενίτιδα στους φοιτητές. Αφού το έχει ο άνθρωπος!


1. Ο Νοσφιστής δίνει συνέντευξη

Σε μία από τις τελευταίες εκπομπές του αμερικανικού “The Colbert report”, ο Νοσφιστής ανταπέδωσε την επίσκεψη του οικοδεσπότη Στίβεν Κολμπέρτ στο «Χόμπιτ» (ο τελευταίος είχε κάνει μία καμεό εμφάνιση στην «Ερημιά του Νοσφιστή», υποδυόμενος τον κατάσκοπο του Βάρδου). Ο τελευταίος μεγάλος δράκος της Τρίτης Εποχής μίλησε υποτιμητικά για τον Μπίλμπο, έριξε καρφάκια για τις υποκριτικές ικανότητες του Ορλάντο Μπλουμ και κατακεραύνωσε τους δράκους της Καλίσι, σε μία από τις εντυπωσιακότερες συνεντεύξεις που είδαμε στη μικρή οθόνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης