Η επόμενη κίνηση μιας «Βασιλικής» startup

Η επόμενη κίνηση μιας «Βασιλικής» startup

Μετά το θυμαρίσιο μέλι με τα φύλλα βρώσιμου χρυσού, ήρθε η σειρά για το λάδι και το παστέλι

Δύο νέα προϊόντα ήρθαν να προστεθούν εδώ και λίγο καιρό στην οικογένεια της εταιρείας Stayia Farm, μιας startup με έδρα τη Χαλκίδα που διακρίνεται για τις καινοτόμες ιδέες της αλλά και τον εξωστρεφή χαρακτήρα και προσανατολισμό. Ο Γιάννης Καρυπίδης και η Στέβη Θεοδώρου, οι δημιουργοί των προϊόντων με το σήμα “Vasilissa”, μετά από ένα δύσκολο και απαιτητικό ταξίδι δυο χρόνων στο χώρο του μελιού, και έχοντας  καταφέρει να προωθήσουν στα ράφια των αγορών – ακόμη και σε μακρινούς προορισμούς-, δώδεκα μελισσοκομικους κωδικούς με το μεγάλο V σε περίοπτη θέση στη γυάλινη συσκευασία, έκαναν την επιλογή και προχώρησαν στην επόμενη κίνηση τους. 
Παρέα με το καινοτόμο θυμαρίσιο μέλι με φύλλα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων θα ταξιδεύει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο "Vasilissa" της Stayia Farm αλλά και ένα ιδιαίτερο αλλά συγγενικό προς το μέλι προϊόν, το παστέλι. 



Όπως λένε και οι δύο τους -που πορεύονται χέρι χέρι και στη ζωή και στο πεδίο της επιχειρηματικής δράσης- η ιδέα ενασχόλησης με το ελαιόλαδο προϋπήρχε στα συρτάρια τους εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα και οι δύο τους μου εξηγούν γιατί άφησαν το χρόνο να κυλήσει και φρόντισαν να προετοιμασθούν για την εφαρμογή της ιδέας τους. 
Οι ίδιοι πιστεύουν στο timing και ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια τα χρονοδιαγράμματα του επιχειρηματικού τους σχεδιασμού. Αφησαν να τρέξει για λίγο ο χρόνος της παρουσίας τους στην αγορά, μέτρησαν τις δυνάμεις τους, επένδυσαν στην προοπτική εδραίωσης τους σε ένα χώρο όπως το μέλι που δεν παρουσίαζε… συνωστισμό και δεν είχε το συγκριτικά μεγάλο συναγωνισμό του ελαιολάδου. Με αυτήν την επιλογή στρατηγικής κατάφεραν να δημιούργησαν ένα δυνατό trademark. Τώρα, μετά από δυο χρόνια παρουσίας στα πιο gourmet σημεία του πλανήτη, μπήκαν στην εφαρμογή του δεύτερου σχεδίου εμπλουτίζοντας την γκάμα τους, ενώ παράλληλα αξιοποιούν τους μεγάλους ελαιώνες της οικογένειας τους. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Stayia Farm, που διακρίνεται για τη γλυκιά φρουτώδη γεύση και για το χρυσό του χρώμα, παράγεται στα συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια της Εύβοιας από έναν μοναδικό ελαιώνα στο βόρειο τμήμα του νησιού. Το ελαιόλαδο με το μεγάλο V στη συσκευασία είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης, με οξύτητα 0,28 κατά την ελαιοποίηση. 



Στην οικογένεια, όμως, πέρα από το ελαιόλαδο ήρθε και ένα ακόμα προϊόν που έχει μεγαλύτερη σχέση με τις δραστηριότητες της εταιρείας, το παραδοσιακό τραγανό παστέλι. Το παραδοσιακό τραγανό παστέλι "Vasilissa"αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο, καθώς ο συνδυασμός σουσαμιού με μέλι παραγωγής της Stayia Farm παρέχει μια σειρά από συστατικά απαραίτητα για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού. Η μοναδική θρεπτική αξία του σουσαμιού δίνει στο παστέλι και άλλες ιδιότητες όπου κυριαρχούν τα αντιοξειδωτικά του. 
Και στις δυο περιπτώσεις εφαρμόστηκε η γνωστή συνταγή της Stayia Farm: Προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με το σωστό packaging.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Νεοέλληνας

Η εξαίρεση ολοκλήρώνει τον κανόνα...ένας επιτυχημένος μέσα στους χιλιάδες αποτυχημένους. Δεν φτάνει που μας έχουν πιει το αίμα με το καλαμάκι, μας δουλεύουνε λες και είμαστε του νηπιαγωγείου. Τι να κάνεις όμως αφού ο έλληνας μόνο με τα βάσανα βάζει μυαλό. Καρπαζιά στην καρπαζιά που θα πάει...κάποτε θα γυρίσει το κουφιοκέφαλο.

τεμπελχαναδες...

ανεργοι,ανεπαγγελτοι αντε για κανα σουλατσο καφε και τσιγαρο ,τεμπελοσκυλα....

Κατερινα

Παιδια, πραγματικα ειναι εκπληκτικα τα προιοντα τους. Ειδικα το μελι νοστιμοτατο...τα αξιζει τα λεφτα του. Καθολου υπερτιμημενο για αυτο που ειναι. Μην ξεχναμε επισης πως ηδη στην αρχαια Ελλαδα οι βασιλεις των μεγαλων πολεων πολλες φορες τρεφονταν με μειγμα μελιου και βρωσιμο χρυσο

Τσε

Μα ποσό ψώνιο πρέπει να είσαι για να αγοράζεις μέλι με φύλλα χρυσού. Εδώ δεν έχουμε να φάμε, μερικοί συνεχίζουν να προκαλούν. Λίγους μήνες υπομονή και αυτά τα νεοκαπιταλιστικα τερτίπια θα κοπούν.

Κώστας

Μπράβο συγχαρητήρια και καλές δουλειές! Θα ήθελα να 'δω επίσης Γεωπόνους και Κτηνιάτρους να ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΟΛΕ

Αμα ειχα και γω μπαμπα μεγαλοεργολαβο του δημοσιου να με χρηματοδοτει θα εβγαζα και νέκταρ

Παπαγάλος

Εσύ οι άσχετοι από πάνω.. κάντε και σεις αν μπορείτε και βαστάει κ*** σας.. από λόγια σαν τα δικά σας χορτάσαμε.. αλήτες..

Γιωργος

Καλά τα μεμονωμένα παραδείγματα επιτυχίας, αλλά δεν σημαίνουν πολλά για τους πολλούς. Εννοείται οτι όποιος διαθέτει πόρους, πρέπει και να τους εκμεταλεύεται και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί είδηση. Δυστυχώς, σε εθνικό επίπεδο δεν υπάρχει αυτό το ίδιο, δηλαδή η εκμετάλευση των εθνικών πόρων με ποιοτικά χαρακτηριστικά προς όφελος των πολιτών. Καλώς ή κακώς, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε διάλυση, καθώς οι ισχυρές χώρες γίνονται ισχυρότερες σε βάρος των ασθενέστερων και αυτός είναι και ο νόμος της ζωής... Οι πολίτες έχουν χρεοκοπήσει προ πολλού και όσοι πετυχαίνουν κάτι είναι επειδή τα προϊόντα τους δεν απευθύνονται στην εγχώρια αγορά που έχει καταρρεύσει. Αλλά αν είναι αυτός ο τρόπος να έχουμε ανάπτυξη...!!!!!!!!!!!!!!

σουλαρα

για ρωτηστε ποσο εχουν αυτα τα προιοντα κ μετα τα λεμε.μιλαμε για να παρεις ενα μπουκαλι λαδι θελεις 25-30 ευρω!το εχουν παρει χαμπαρι τωρα κ οι αλλοι εξω κ δεν ακουμπαει κανενας.τωρα που πουλαν αυτοι δε ξερω

startapiaris

Πανάκριβα προϊόντα σε φανταχτερές συσκευασίες...Επί της ουσίας, τίποτα...Ειλικρινά ποιος ασχολείται με αυτά τα προϊόντα;;; Ο κόσμος δεν έχει να φάει τα βασικά!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης