Η επόμενη κίνηση μιας «Βασιλικής» startup

Η επόμενη κίνηση μιας «Βασιλικής» startup

Μετά το θυμαρίσιο μέλι με τα φύλλα βρώσιμου χρυσού, ήρθε η σειρά για το λάδι και το παστέλι

Η επόμενη κίνηση μιας «Βασιλικής» startup
Δύο νέα προϊόντα ήρθαν να προστεθούν εδώ και λίγο καιρό στην οικογένεια της εταιρείας Stayia Farm, μιας startup με έδρα τη Χαλκίδα που διακρίνεται για τις καινοτόμες ιδέες της αλλά και τον εξωστρεφή χαρακτήρα και προσανατολισμό. Ο Γιάννης Καρυπίδης και η Στέβη Θεοδώρου, οι δημιουργοί των προϊόντων με το σήμα “Vasilissa”, μετά από ένα δύσκολο και απαιτητικό ταξίδι δυο χρόνων στο χώρο του μελιού, και έχοντας  καταφέρει να προωθήσουν στα ράφια των αγορών – ακόμη και σε μακρινούς προορισμούς-, δώδεκα μελισσοκομικους κωδικούς με το μεγάλο V σε περίοπτη θέση στη γυάλινη συσκευασία, έκαναν την επιλογή και προχώρησαν στην επόμενη κίνηση τους. 
Παρέα με το καινοτόμο θυμαρίσιο μέλι με φύλλα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων θα ταξιδεύει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο "Vasilissa" της Stayia Farm αλλά και ένα ιδιαίτερο αλλά συγγενικό προς το μέλι προϊόν, το παστέλι. 


Κλείσιμο

Όπως λένε και οι δύο τους -που πορεύονται χέρι χέρι και στη ζωή και στο πεδίο της επιχειρηματικής δράσης- η ιδέα ενασχόλησης με το ελαιόλαδο προϋπήρχε στα συρτάρια τους εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα και οι δύο τους μου εξηγούν γιατί άφησαν το χρόνο να κυλήσει και φρόντισαν να προετοιμασθούν για την εφαρμογή της ιδέας τους. 
Οι ίδιοι πιστεύουν στο timing και ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια τα χρονοδιαγράμματα του επιχειρηματικού τους σχεδιασμού. Αφησαν να τρέξει για λίγο ο χρόνος της παρουσίας τους στην αγορά, μέτρησαν τις δυνάμεις τους, επένδυσαν στην προοπτική εδραίωσης τους σε ένα χώρο όπως το μέλι που δεν παρουσίαζε… συνωστισμό και δεν είχε το συγκριτικά μεγάλο συναγωνισμό του ελαιολάδου. Με αυτήν την επιλογή στρατηγικής κατάφεραν να δημιούργησαν ένα δυνατό trademark. Τώρα, μετά από δυο χρόνια παρουσίας στα πιο gourmet σημεία του πλανήτη, μπήκαν στην εφαρμογή του δεύτερου σχεδίου εμπλουτίζοντας την γκάμα τους, ενώ παράλληλα αξιοποιούν τους μεγάλους ελαιώνες της οικογένειας τους. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Stayia Farm, που διακρίνεται για τη γλυκιά φρουτώδη γεύση και για το χρυσό του χρώμα, παράγεται στα συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια της Εύβοιας από έναν μοναδικό ελαιώνα στο βόρειο τμήμα του νησιού. Το ελαιόλαδο με το μεγάλο V στη συσκευασία είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης, με οξύτητα 0,28 κατά την ελαιοποίηση. 



Στην οικογένεια, όμως, πέρα από το ελαιόλαδο ήρθε και ένα ακόμα προϊόν που έχει μεγαλύτερη σχέση με τις δραστηριότητες της εταιρείας, το παραδοσιακό τραγανό παστέλι. Το παραδοσιακό τραγανό παστέλι "Vasilissa"αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο, καθώς ο συνδυασμός σουσαμιού με μέλι παραγωγής της Stayia Farm παρέχει μια σειρά από συστατικά απαραίτητα για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού. Η μοναδική θρεπτική αξία του σουσαμιού δίνει στο παστέλι και άλλες ιδιότητες όπου κυριαρχούν τα αντιοξειδωτικά του. 
Και στις δυο περιπτώσεις εφαρμόστηκε η γνωστή συνταγή της Stayia Farm: Προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με το σωστό packaging.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης