Mercedes GP με τον Μ. Σουμάχερ στο τιμόνι!

Mercedes GP με τον Μ. Σουμάχερ στο τιμόνι!

Στο περίφημο μουσείο  της Mercedes στη Στουτγάρδη έγιναν σήμερα ενώπιον 600 καλεσμένων τα αποκαλυπτήρια των χρωμάτων της Mercedes GP. Το μονοθέσιο που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν το καινούργιο αλλά η περσινή πρωταθλήτρια BGP001. Θυμίζουμε ότι η Mercedes εξαγόρασε τη Brawn και την μετονόμασε...

Mercedes GP με τον Μ. Σουμάχερ στο τιμόνι!
  •  Στο μουσείο της Mercedes στη Στουτγάρδη παρουσιάστηκαν τα χρώματα του μονοθεσίου
  • Η ομάδα ξεκινά δοκιμές την ερχόμενη Δευτέρα στις 1/2

Κλείσιμο
Στο περίφημο μουσείο  της Mercedes στη Στουτγάρδη έγιναν σήμερα ενώπιον 600 καλεσμένων τα αποκαλυπτήρια των χρωμάτων της Mercedes GP. Το μονοθέσιο που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν το καινούργιο αλλά η περσινή πρωταθλήτρια BGP001. Θυμίζουμε ότι η Mercedes εξαγόρασε τη Brawn και την μετονόμασε.

Οδηγοί της  ομάδας θα είναι οι Νίκο Ρόσμπεργκ και Μίκαελ Σουμάχερ. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη επιστροφή: «Επιτέλους ξεκινά η δράση. Νιώθω σα να αρχίζουν όλα από την αρχή και είμαι παθιασμένος. Η ομάδα μας πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να το υπερασπιστούμε φέτος. Ανυπομονώ να οδηγήσω το μονοθέσιο την άλλη βδομάδα στη Βαλένθια. Το να ξαναοδηγήσω για τη Mercedes είναι σα να κλείνει ένας κύκλος καθώς ξεκίνησα την καριέρα μου με το αστέρι στο κράνος».

Από την πλευρά του ο έτερος οδηγός της ομάδας και συμπατριώτης του Μ.Σουμάχερ, Νίκο Ρόσμπεργκ τόνισε: «Στο χώρο που βρισκόμαστε στο μουσείο, μπορείς να αισθανθείς το μεγαλείο αγωνιστικής ιστορίας της Mercedes Βenz. Πιστεύω ότι θα σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Ανυπομονώ να οδηγήσω».

Στα χρώματα  της MGPW01 κυριαρχεί το ασημί μια ιστορία που μας πάει πίσω στο 1934. Ήταν τότε στο GP του Eifel όταν οι μηχανικοί της εταιρείας αφού είχαν εξαντλήσει κάθε άλλη προσπάθεια αναγκάστηκαν να ξύσουν από την επιφάνεια της Mercedes W25 το λευκό χρώμα. Στόχος τους που τελικά επετεύχθη ήταν να μειώσουν το βάρος του μονοθεσίου στα 750Kg. Από το χρώμα γλίτωσαν 1200gr!



Τα ασημί του αλουμινίου και οι αντανακλάσεις του στον ήλιο την άλλη μέρα ευθύνονταν για το παρατσούκλι «ασημί βέλη» που διατηρούν έως σήμερα οι αγωνιστικές Mercedes. Για να τιμήσουν το πνεύμα της εποχής οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας άφησαν στο φετινό μονοθέσιο κάποια τμήματα άβαφα όπως η μύτη ώστε να φαίνονται τα ανθρακονήματα.

Ο αγ. διευθυντής της ομάδας, Ρος Μπρον σημείωσε: « Είναι προνόμιο να βρίσκομαι  στο μουσείο της Mercedes για την παρουσίαση της αγ. ομάδας F1. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά στην εξέλιξη της MGPW01 και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε δοκιμές την ερχόμενη βδομάδα στη Βαλένθια».

Όπως έχει ανακοινώσει  η ομάδα ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα οδηγήσει την Mercedes για πρώτη φορά στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο την ερχόμενη Δευτέρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης