Αλόνσο: Πολύ δύσκολο να φύγεις από τη Ferrari!

Αλόνσο: Πολύ δύσκολο να φύγεις από τη Ferrari!

Ηχηρή απουσία του Ισπανού από την ετήσια γιορτή της εταιρείας στο τέλος της χρονιάς που έγινε φέτος στη Yas Marina του Άμπου Ντάμπι.

Αλόνσο: Πολύ δύσκολο να φύγεις από τη Ferrari!
Οι κόκκινοι παραδοσιακά έχουν καθιερώσει μια γιορτή «Finali Mondiali» η οποία για πρώτη φορά έγινε εκτός Ευρώπης. Πρόκειται για μια μέρα εορταστικών εκδηλώσεων και συναρπαστικών επιδείξεων απ’ ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο της Ferrari. Η μέρα περιελάμβανε αγώνες Ferrari Challenge, επιδείξεις με Ferrari όλων των εποχών που παρέλασαν στην πίστα, επίδειξη με τις FXX και 599ΧΧ αλλά και την FXX K.
Στο τιμόνι των περσινών F60 βρέθηκαν ο Κίμι Ράικονεν και ο δοκιμαστής της ομάδας Μαρκ Τζενέ.

Την ίδια ώρα ο Αλόνσο που δεν βρέθηκε φυσικά στην γιορτή της Ferrari,
όπως πέρυσι περιμένει την επίσημη ανακοίνωση της McLaren για το δίδυμο οδηγών του 2015.
Ο Ισπανός πρωταθλητής (2005 – 2006) μιλώντας για την αποχώρησή του από την Ferrari αποκάλυψε: «Είναι πολύ δύσκολο να κλείσει κανείς την πόρτα της Ferrari και να μην φοράει την κόκκινη φόρμα την επόμενη χρονιά. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για μένα όπως και για το Μάσα πέρυσι. Μου έχει λείψει όμως το βάθρο, οι πανηγυρισμοί με την σαμπάνια, οι νίκες, οι τίτλοι. Χρειάζομαι ένα καινούργιο πρότζεκτ που θα φέρει πιο κοντά την πιθανότητα να συμβούν όλα αυτά. Ίσως όχι το 2015 αλλά στο μέλλον θέλω να είμαι σίγουρος πως θα βρεθώ ξανά σε ανταγωνιστική θέση. Νομίζω ότι για το 2015 θα είναι δύσκολο για όλους τους υπόλοιπους να καλύψουν τη διαφορά από τη Mercedes. Ελπίζω να τα πάω καλύτερα και να δώσω κάποιες μάχες για το βάθρο».

Κλείσιμο


Ο Ράικονεν μιλώντας στη Yas Marina χτες έκανε λόγο για ομαδική δουλειά:
«Δεν ήταν εύκολη χρονιά για μένα ή την ομάδα. Όλοι περιμένουν πάντα από τη Ferrari να πάρει νίκες και να δίνει μάχες στην κορυφή. Έχουμε βάλει τις βάσεις για να επιστρέψουμε εκεί το 2015. Η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει έχουμε όσα χρειάζονται από προσωπικό ώστε να σημειωθεί η απαραίτητη πρόοδος. Πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά όπως παλιότερα. Το νέο μονοθέσιο θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό αν και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Φεβρουάριο στη Χερέθ για να δούμε που βρισκόμαστε».

Αναφερόμενος στην άφιξη του Φέτελ ο Iceman πρόσθεσε: «Είναι φίλος μου είμαι χαρούμενος που θα δουλέψουμε μαζί. Νομίζω ότι θα κάνουμε καλό στην ομάδα πιέζοντας ο ένας τον άλλον στο όριο στην πίστα ώστε να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε».  

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης