Αλόνσο: Ασταθής η εξέλιξη της Ferrari!

Αλόνσο: Ασταθής η εξέλιξη της Ferrari!

Ο Ισπανός πρωταθλητής αμφιβάλλει αν η Ferrari είναι σε θέση να μειώσει τη διαφορά από την πρωτοπόρο Mercedes κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Αλόνσο: Ασταθής η εξέλιξη της Ferrari!
Η Ιταλική ομάδα ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα, μέχρι τώρα μετράει μόνο μια παρουσία στο βάθρο σε 6 αγώνες με τον Αλόνσο στην Κίνα και στον Καναδά έχει προγραμματίσει μια αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά της μονάδος ισχύος που αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη ισχύ στην F14T. Επιπλέον υπάρχουν και βελτιωμένα αεροδυναμικά βοηθήματα με στόχο τη βελτίωση της ισορροπίας κρατήματος και της σταθερότητας στο φρενάρισμα.

Η Scuderia βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 78 βαθμούς έναντι 99 της Red Bull
και 240 της Mercedes που έχει θεωρητικά ήδη σφραγίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών.
Κλείσιμο

Ο Αλόνσο μιλώντας χτες στο Μόντρεαλ για τις επικείμενες αναβαθμίσεις
ήταν συγκρατημένα απαισιόδοξος: «Θα φανεί αν βοηθήσουν, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε το στόχο. Σε κάθε αγώνα φέτος φέρνουμε καινούργια εξαρτήματα. Κάποια εξ’ αυτών αποδίδουν τα αναμενόμενα κάποια άλλα όχι. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο τα νέα εξαρτήματα που φέραμε εδώ, να κάνουμε σήμερα καλά τη δουλειά μας στις ελεύθερες δοκιμές ώστε να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στο βάθρο. Δεν αμφιβάλλω ότι σε κάθε αγώνα θα παρουσιαζόμαστε πιο ανταγωνιστικοί, δεν ξέρω όμως πόσο πιο ανταγωνιστικοί».

Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Τζέιμς Άλισον συμπλήρωσε: «Προφανώς έχουμε τη δυναμική να βελτιώσουμε θεαματικά το μονοθέσιο γιατί υστερεί σημαντικά σε απόδοση, υπάρχουν πολλοί τομείς που χρήζουν βελτίωσης. Η μονάδα ισχύος, η αεροδυναμική απόδοση, οι εκκινήσεις σε πολλούς τομείς δε βρισκόμαστε εκεί που θα θέλαμε. Υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος στο πρωτάθλημα, αν βελτιώσουμε αυτούς τους τομείς μπορούμε να πάρουμε κάποια καλά αποτελέσματα».



O Κίμι Ράικονεν αρτιαφιχθείς σήμερα στα πάντοκ με μια τετρακίνητη Ferrari FF. Είναι δροσερά  στο Μόντρεαλ, αναμένεται βροχή μετά το μεσημέρι.

Ο έτερος πιλότος της Ferrari, Κίμι Ράικονεν που στα 35 του χρόνια είναι ο γηραιότερος πιλότος στο grid συμπληρώνει αυτό το Σαββατοκύριακο 200 GP. Μιλώντας σχετικά τόνισε: «Η πρόβλεψη του καιρού για σήμερα δεν είναι καλή, ας ελπίσουμε ότι θα είναι στεγνά στα ελεύθερα για να δουλέψουμε τις αναβαθμίσεις. Ξέρουμε τι κάνουμε και προοδεύουμε απλά δε γίνεται κάτι από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κοντράρουμε τη Mercedes για το πρωτάθλημα. Όμως θέλουμε να βρεθούμε στο βάθρο, δεν σκοπεύω να αρχίσω τις προβλέψεις αν θα κερδίσω αγώνα σύντομα».

Το Καναδικό GP θα μεταδοθεί απευθείας από τον Alpha την Κυριακή στις 21:00



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης