Ο 34χρονος πιλότος έχει εκκινήσει σε 198GP έχει κερδίσει τα 20 απ’ αυτά, η τελευταία του νίκη ήρθε με τα χρώματα της Lotus πέρυσι στην Αυστραλία και έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari το 2007.
Επέστρεcε φέτος στην Ιταλική ομάδα όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει
τα αναμενόμενα. Μιλώντας σχετικά ο Iceman ξεκαθάρισε: «Έχω οδηγήσει καλά αρκετές φορές αλλά πάντα κάτι συμβαίνει στον αγώνα όπως κλαταρίσματα ελαστικών γιατί άλλοι πέφτουν πάνω μου και δεν έχω καταφέρει πραγματικά να πετύχω αυτό που θέλω. Στον τελευταίο αγώνα στο Μονακό βρέθηκα σε καλό σημείο αλλά δεν κατάφερα να πετύχω κάτι γιατί με χτύπησε ο Τσίλτον και είχα κλατάρισμα. Μικρές λεπτομέρειες κάνουν μεγάλη διαφορά. Όταν βελτιωθεί ο τρόπος που αισθάνομαι στο μονοθέσιο είμαι σίγουρος ότι θα πάω πολύ καλύτερα. Όμως μέχρι τότε πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε ελπίζοντας ότι η τύχη θα είναι με το μέρος μας την επόμενη φορά».
Κλείσιμο
Επόμενος αγώνας είναι το GP του Καναδά αυτήν την Κυριακή (8/6) ο Ράικονεν έχει κερδίσει στην πίστα Ζυλ Βιλνέβ το 2005 για λογαριασμό της McLaren. Παρότι η Ferrari θα παρουσιάσει σ’ αυτή την πίστα μια αναβαθμισμένη εκδοχή της μονάδας ισχύος δύσκολα θα βρεθεί ο Iceman σε θέση να διεκδικήσει τη νίκη.
Ο Ράικονεν παρέα με την νέα του κοπέλα, πρώην αεροσυνοδό και μοντέλο fitness, την επίσης Φινλανδή Μίντου Βιρτάνεν.
Η επένδυση στον σύγχρονο χώρο εργασίας ξεκινά με μια απόφαση: να αντιμετωπιστεί το εργασιακό περιβάλλον ως αυτό που πραγματικά είναι, ένα κρίσιμο κομμάτι της στρατηγικής της επιχείρησης. Η ΔΡΟΜΕΑΣ προσφέρει ακριβώς αυτό.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, μειωμένη όρεξη ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που συνήθως περνάνε απαρατήρητα
Ο σύγχρονος maritime professional διαχειρίζεται υπερσύγχρονα πλοία, διεθνή πληρώματα και διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις. Ποια εκπαίδευση σε προετοιμάζει πραγματικά για αυτόν τον κόσμο;