Άλισον: Η Ferrari χρειάζεται εφευρετικότητα!

Άλισον: Η Ferrari χρειάζεται εφευρετικότητα!

Ο τεχνικός διευθυντής σασί της Ιταλικής ομάδας θεωρεί πως οι μηχανικοί στο Μαρανέλο πρέπει αν είναι πιο εφευρετικοί και δημιουργικοί για να μπορέσει η Scuderia στο μέλλον να φτιάξει μονοθέσια νικητές.

Άλισον: Η Ferrari χρειάζεται εφευρετικότητα!
Η Ferrari δεν έχει κερδίσει αγώνα εδώ και ένα χρόνο ενώ το τελευταίο πρωτάθλημα κατασκευαστών που κατέκτησε ήταν το 2008. Από τότε έως σήμερα η Ιταλική ομάδα έχει πετύχει 13 νίκες σε GP.

Κλείσιμο
Ο Άλισον ήρθε στη Ferrari ως μεταγραφή από τη Lotus, πέρυσι, στο παρελθόν είχε δουλέψει άλλα 5 χρόνια στην Ιταλική ομάδα από το 2000 έως το 2005. Ο 46χρονος Βρετανός προσπαθεί από πέρυσι τον Ιούλιο υπό τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή σασί να βάλει σε μια σειρά τα πράγματα στο Μαρανέλο.

Μιλώντας για τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους ο Άλισον τόνισε: «Η εφευρετικότητα και η πρωτοτυπία είναι πραγματικά σημαντικά μέρη για να είσαι ανταγωνιστικός. Όμως δεν γίνονται μαγικά. Αν θέλεις το μονοθέσιο σου να φέρει ευφάνταστες λύσεις τότε αυτό πρέπει αν το προγραμματίσεις και να αφήσεις χώρο στους ανθρώπους να παρουσιάσουν ευφυείς λύσεις. Αν τους πιέζεις να λειτουργούν με την πλάτη στο τοίχο, με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα τότε δεν υπάρχει περιθώριο να σκεφτούν πως θα μπορούσαν να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση σε κάτι, καθώς υπάρχει μόνο μια επιλογή να φτιάξεις κάτι που σίγουρα δουλεύει. Υπάρχει σημαντικός πλούτος ταλέντων στην Ferrari, η εμπειρία και η ποιότητα των ανθρώπων στο τεχνικό επιτελείο συναγωνίζεται επάξια οιαδήποτε άλλη ομάδα. Το ζητούμενο είναι να τους δοθεί ο χώρος και να παροτρυνθούν να κάνουν ασυνήθιστα πράγματα. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι αν μια ιδέα αποτύχει υπάρχει και σχέδιο Β».

Ο Άλισον θεωρεί πως ήδη στο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στη Ferrari έχουν αλλάξει πολλά: «Έχουν αλλάξει πολλά στη δομή της ομάδας από τότε που ήρθα ειδικά στον οργανωτικό τομέα. Θα γίνουν τώρα πολύ περισσότερες αλλαγές στο μέλλον καθότι έχουν αποκρυσταλλώσει εικόνα για το πως πρέπει να λειτουργούμε».



Η Ferrari  φέτος έχει μόνο μια εμφάνιση στο βάθρο σε έξι αγώνες με τον Αλόνσο στην Κίνα
. Οι Ιταλοί έχουν προγραμματίσει για τον επόμενο αγώνα στον Καναδά (8/6, απευθείας Alpha στις 20:00) μια σημαντική αναβάθμιση στη μονάδα ισχύος, μένει να δούμε αν θα βελτιωθεί εξίσου η ανταγωνιστικότητα της F14T.     

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης