Το ακριβότερο made in China αυτοκίνητο

Το ακριβότερο made in China αυτοκίνητο

H FAW λανσάρει στην κινεζική αγορά το πιο ακριβό μοντέλο της που ανταγωνίζεται μοντέλα της Rolls-Royce.

231017125326_Hongqi-L5-1

Το L5 αποτελεί τη ναυαρχίδα της σειράς Hongqi της FAW, ενώ είναι και ο άμεσος απόγονος των λιμουζίνων Hongqi των δεκαετιών 1960 και 1970 που χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρουν πολιτικούς του κομμουνιστικού κόμματος, όπως τον Πρόεδρο Μάο Τσετούνγκ.

Ο σχεδιασμός του εμπρός μέρους με τα φτερά και τα όρθια φωτιστικά σώματα ακολουθεί το σχεδιαστικό πρότυπο που είχε καθοριστεί από το αρχικό Hongqi CA72, και η λέξη «Hongqi» είναι γραμμένη με κινέζικα γράμματα στο καπάκι του χώρου αποσκευών, χρησιμοποιώντας τον γραφικό χαρακτήρα του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η συγκεκριμένη λιμουζίνα, που συναγωνίζεται τη Rolls-Royce, κοστίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 5.000.000 γιουάν (600.000 ευρώ), καθιστώντας το ακριβότερο κινεζικής κατασκευής αυτοκίνητο που διατίθεται στην τοπική αγορά.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί μία ενιαία επιφάνεια που βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο και η οποία ενσωματώνει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, έχοντας σαφείς επιρροές από τους Βρετανούς ανταγωνιστές του. 

Παρά την παρουσία της ψηφιακής τεχνολογίας, υπάρχουν και ρετρό στοιχεία, όπως το κυκλικό αναλογικό ρολόι κλασικού στυλ που βρίσκεται ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αεραγωγούς, καθώς και αρκετοί φυσικοί διακόπτες τόσο στην κονσόλα όσο και στο διάκτινο τιμόνι.

Κάτω από το καπό του Hongqi L5 βρίσκεται ένας V8 κινητήρας 4,0 λίτρων που αποδίδει 388 ίππους, το οποίο έχει να κινήσει ένα αρκούντως βαρύ όχημα αυτοκίνητο που ζυγίζει 3.150 κιλά χωρίς τον σοφέρ και φυσικά τον ιδιοκτήτη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης