Οι πρωταγωνιστές της ηλεκτροκίνησης έρχονται από το μέλλον

Οι πρωταγωνιστές της ηλεκτροκίνησης έρχονται από το μέλλον

Η Audi αποκάλυψε τα Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, τα πρώτα της ηλεκτρικά μοντέλα στην compact SUV κατηγορία.

skoda1

Sponsored Content

Απόλυτα χρηστικά, εξοπλισμένα με τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες και προχωρημένο design, τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά Audi προσφέρουν συναρπαστική οδήγηση με εξαιρετικές επιδόσεις. Με τα Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, η Audi κάνει το επόμενο βήμα στη σχεδιαστική γλώσσα των ηλεκτρικών της μοντέλων με εντυπωσιακές αναλογίες που εξασφαλίζουν οι κοντοί μπροστινοί πρόβολοι, οι μεγάλοι τροχοί και οι τονισμένες, καθαρές γραμμές που εξασφαλίζουν κορυφαία αεροδυναμική απόδοση.

Στο Audi Q4 Sportback e-tron, η ιδιαίτερα χαμηλή γραμμή οροφής με κουπέ σχήμα καταλήγει σε ένα σπορ πίσω μέρος, με την αεροτομή να εδράζεται βαθιά στο πίσω παρμπρίζ.
Οι προβολείς LED Matrix (στον προαιρετικό εξοπλισμό), προσφέρουν τον βέλτιστο φωτισμό χωρίς να ενοχλούν άλλους χρήστες του δρόμου. Σε παγκόσμια πρώτη, ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ τεσσάρων φωτιστικών υπογραφών για το αυτοκίνητο. Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι η basic, η advanced και η S line.

Κλείσιμο
AUDI_Q4_SPORTBACK_E-TRON___1
Q4 Sportback e-tron
Με μήκος 4,59 μέτρα, οι εσωτερικοί χώροι επωφελούνται από το πλεονέκτημα της ΜΕΒ, της αρθρωτής πλατφόρμας του Volkswagen Group ειδικά για την ηλεκτροκίνηση, ξεπερνώντας τα όρια της κατηγορίας και συγκρίνονται με την κατηγορία των SUV μεγάλου μεγέθους. Ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων, ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 520 έως 1.490 λίτρα στο Q4 e-tron και 535 έως 1.460 λίτρα στο Sportback.

Τα δύο μοντέλα διακρίνονται για τη μεγάλη αυτονομία τους. Το Q4 40 e-tron μπορεί να διανύσει έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας. Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να φορτίσει αρκετή ενέργεια για να καλύψει περίπου 130 χιλιόμετρα (WLTP) σε μόλις 10’. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει τη φόρτιση ή και τον κλιματισμό εξ αποστάσεως, από το smartphone του.

NEO_AUDI_Q4_E-TRON_4

Το οδηγοκεντρικό κόκπιτ ενσωματώνει δύο οθόνες υψηλής ευκρίνειας. Εντελώς καινούργιο είναι το πολυλειτουργικό τιμόνι με τις απρόσκοπτες επιφάνειες αφής για τον έλεγχο του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Το Infotainment και η πλοήγηση λειτουργούν κυρίως μέσω της κεντρικής οθόνης αφής MMI, η οποία θα είναι επίσης διαθέσιμη σε μέγεθος 11,6 ιντσών προς το τέλος του έτους. Ο φυσικός έλεγχος φωνής παρέχει την τρίτη εναλλακτική λειτουργική διεπαφή.

Η οθόνη head-up επαυξημένης πραγματικότητας προβάλλει τις πληροφορίες που παρέχονται από ορισμένα από τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και τα σύμβολα πλοήγησης ως μια αιωρούμενη εικόνα σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από τον οδηγό, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα.

NEO_AUDI_Q4_E-TRON_8

Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron προσφέρουν μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία χρήστη. Το πακέτο ενημέρωσης/ψυχαγωγίας είναι δομημένο σε τρία επίπεδα - από MMI σε MMI plus έως MMI pro. Τα προαιρετικά επίπεδα παρέχουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες του Audi connect, συμπεριλαμβανομένου του έξυπνου σχεδιασμού διαδρομών e-tron για την επεξεργασία της βέλτιστης διαδρομής. Για premium ήχο, φροντίζει το ηχοσύστημα της Sonos που συνδυάζει το lifestyle, την τεχνολογία και το design σε μια νέα διάσταση.

Τόσο το Q4 e-tron όσο και το ΔQ4 Sportback e-tron είναι διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις μπαταρίας και τρεις εκδόσεις ισχύος. Η συμπαγής μπαταρία για το Q4 35 e-tron έχει καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 52 kWh (55 kWh), ενώ οι τιμές για τη μεγάλη μπαταρία στο Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro είναι 77 (82) kWh.

AUDI_Q4_E-TRON___6

Το Q4 35 e-tron και το Q4 40 e-tron έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, με απόδοση 125 kW (170 PS ) και 150 kW (204 PS) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Προσφέρουν μέγιστη ισχύ 220 kW (299 PS), η οποία εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Σημαντικό ρόλο στην εξοικονόμηση ενέργειας παίζει και η έξυπνη ανάκτηση, η οποία ενσωματώνει επίσης στοιχεία πλοήγησης και τοπογραφικά δεδομένα. Η προαιρετική αντλία θερμότητας χρησιμοποιεί την απορριπτόμενη θερμότητα από τις μονάδες υψηλής τάσης και τον αέρα περιβάλλοντος για τον έλεγχο του κλίματος στο εσωτερικό.

NEO_AUDI_Q4_E-TRON_9

Το Q4 35 e-tron μπορεί να δεχθεί έως και 7,4 kW φόρτιση AC και έως 100 kW όταν χρησιμοποιείται ταχυφόρτιση με συνεχές ρεύμα. Ως στάνταρ, η μεγαλύτερη μπαταρία επιτρέπει έως και 11 kW με AC και έως και 125 kW με HPC. Η μπαταρία υψηλής τάσης των Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή μαζών. Προαιρετικά, η Audi θα παρέχει μια σπορ ανάρτηση για όλες τις εκδόσεις Q4 e-tron που χαμηλώνουν το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά (στάνταρ χαρακτηριστικό στην S line). Επιπλέον, μπορεί να εγκατασταθεί το σύστημα Audi drive select με διαφορετικά προφίλ οδήγησης (στάνταρ στο Sportback), όπως και το τιμόνι μεταβαλλόμενης υποβοήθησης.

Στα στάνταρ συστήματα υποβοήθησης οδηγού συμπεριλαμβάνεται το predictive efficiency assist (προγνωστική υποβοήθηση ενεργειακής απόδοσης), που βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας. Τα προαιρετικά συστήματα χωρίζονται σε πακέτα. Το κορυφαίο είναι το adaptive cruise assist, το οποίο βοηθά τον οδηγό με διαμήκη και πλευρική καθοδήγηση σε ολόκληρο το εύρος ταχύτητας, προσδίδοντας στοιχεία αυτόνομης οδήγησης.

NEO_AUDI_Q4_E-TRON_2
ΝΕΟ AUDI Q4 E-TRON

Η αειφορία και η διατήρηση των πόρων διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στο νέο μοντέλο. Το ηλεκτρικό SUV διαθέτει 27 εξαρτήματα που περιέχουν ανακυκλωμένα υλικά. Στο εσωτερικό, ανακυκλωμένα υλικά χρησιμοποιούνται στα υλικά μόνωσης και απόσβεσης αλλά και σε πολλές από τις ορατές επιφάνειες.
Το Audi Q4 e-tron  μπορεί να αποκτηθεί από τις 37.800€, συνυπολογίζοντας την επιδότηση από το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”
NEO_AUDI_Q4_E-TRON_6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης