
Δημήτρης Δημητριάδης: Καθημερινό σαφάρι να βρεις καλές πρώτες ύλες στην Αθήνα
Δημήτρης Δημητριάδης: Καθημερινό σαφάρι να βρεις καλές πρώτες ύλες στην Αθήνα
Σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η σημασία της εντοπιότητας στη σύγχρονη γαστρονομία, η συζήτηση που ακολουθεί αποτυπώνει τις δυσκολίες αλλά και τις προοπτικές που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της εστίασης στην Αθήνα, σε σχέση με την πρόσβαση σε ποιοτική, τοπική πρώτη ύλη.

Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Δημητριάδης, το να εξασφαλίσει κανείς ποιοτικές τοπικές πρώτες ύλες στο κέντρο της Αθήνας είναι μια «καθημερινή μάχη», ή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ένα σαφάρι». Η σύνδεση με παραγωγούς δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς οι ίδιοι οι αγρότες αντιμετωπίζουν δυσκολίες όχι μόνο στην παραγωγή, αλλά και στη διανομή των προϊόντων τους. «Ο παραγωγός πλέον δυσκολεύεται να βγάλει την πρώτη ύλη από τη γη του. Ασχολείται με την καλλιέργεια, αλλά το κομμάτι της διανομής και της εμπορικής διάθεσης είναι πολύ δύσκολο», υπογραμμίζει.
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα