Χουνκιάρ μπεγεντί

Αν αγαπάτε τη μελιτζάνα, δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή της Τούρκικης Κουζίνας.

Χουνκιάρ μπεγεντί
Πλένετε τις μελιτζάνες χωρίς να κόψετε το κοτσάνι. Τις τρυπάτε παντού με ένα πιρούνι και τις αλείφετε με λίγο λάδι. Τις ψήνετε στο γκριλ γυρίζοντάς τες από όλες τις πλευρές, μέχρι να μαλακώσει η εσωτερική σάρκα.

Τις τοποθετείτε σε ταψί και τις σκεπάζετε με μια πετσέτα για λίγη ώρα. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε αφαιρώντας τους σπόρους που πιθανόν να έχουν και στη συνέχεια τις κάνετε πουρέ.

Φτιάχνετε την μπεσαμέλ. Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι. Το ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα για να μη σβολιάσει και μέχρι να πήξει η κρέμα.

Προσθέτετε τον πουρέ, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Κρατήστε το ζεστό μέχρι να σερβίρετε.

Bρείτς τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Οlivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης