Κρέμα ανθότυρου με ξύσμα λεμονιού και φράουλες

Κρέμα ανθότυρου με ξύσμα λεμονιού και φράουλες

Απολαυστικό light γλυκό με ανθότυρο, λεμόνι και φράουλες

krema_anthoturou_net
Κόβετε τον ανθότυρο σε μικρά κομματάκια και τον ρίχνετε στο μπλέντερ του μίξερ σας μαζί με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Τη βάζετε σε μπολ και τη φυλάτε στο ψυγείο.

Καθαρίζετε τις φράουλες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τις περιχύνετε με το κονιάκ. Τις μαρινάρετε για 30 λεπτά στο ψυγείο αφού τις ανακατέψετε καλά. Έπειτα, παίρνετε τις μισές φράουλες μαζί με το ζουμάκι του μπολ και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα, την οποία βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Για το σερβίρισμα: Παίρνετε τέσσερα χαμηλά ποτήρια και μοιράζετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στον πάτο των ποτηριών. Μοιράζετε την κρέμα του τυριού πάνω από τις φράουλες, αφήνοντας 1εκ. περίπου κενό στο ύψος του ποτηριού. Τελειώνετε ρίχνοντας πάνω από την κρέμα μια δύο κουταλιές σούπας από την κρέμα φράουλας που έχετε βάλει στο ψυγείο να παγώνει. Διακοσμείτε με μια κορφούλα δυόσμο και... έτοιμο το γλυκό σας.


Βρείτε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης