Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαχανικά

Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαχανικά

Ο Λάμπρος Βακιάρος προτείνει ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο, που θα αρέσει πολύ και στα παιδιά. Το μοσχαράκι μαγειρεύεται με φασολάκια και δίνει το τέλειο αποτέλεσμα.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαχανικά
Ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοταρετε το κρέας, ιδανικά σε δύο δόσεις. Αλατοπιπερώνετε. Μόλις το κρέας έχει πάρει χρώμα το βγάζετε από την κατσαρόλα.

Προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Σοτάρετε για 1 – 2 λεπτά και στη συνέχεια επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ και το αλεύρι, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με το γλυκό κρασί ή το κονιάκ και περιμένετε για μισό λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Κοτόπουλο κάρι με φασολάκια

Τέλος, προσθέτετε τον χυμό τομάτας, το ζωμό και τη δάφνη, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Σιγομαγειρεύετε συνολικά για 90 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά και ελέγχοντας αν τα υγρά είναι αρκετά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 1/2 -1 φλιτζάνι έξτρα ζωμό.

Περίπου στη 1 ώρα, προσθέτετε τις πατάτες baby και συνεχίζετε το μαγείρεμα. Περίπου 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση προσθέτετε και τα φρέσκα φασολάκια ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε μέχρι το κρέας να μαλακώσει και οι πατάτες και τα φασολάκια να είναι έτοιμα. Αποσύρετε από τη φωτά και σερβίρετε με φέτα και φρέσκο ψωμί.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης