koutras_xaralampos

Μέχρι πότε θα «αντιστέκεται» στην πραγματικότητα ο Τσίπρας

Μπάμπης Κούτρας

Πολλές συμπεριφορές των ανθρώπων της σημερινής κυβέρνησης είναι δύσκολο να ερμηνευθούν με τα κλασικά εργαλεία της πολιτικής ανάλυσης. Θα έλεγε κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ συναγωνίζονται σε μια αέναη άρνηση της πραγματικότητας, που μόνο με ψυχαναλυτικές θεωρήσεις μπορεί ενδεχομένως να εξηγηθεί.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως «όλοι οι άνθρωποι αναπτύσσουμε μηχανισμούς ή τεχνικές, σε συνειδητό ή ασυνείδητο επίπεδο, προκειμένου να προστατευτούμε από συναισθήματα άγχους ή ενοχής που εμφανίζονται όταν αισθανόμαστε απειλή ή όταν οι επιθυμίες μας δεν μπορούν να ικανοποιηθούν λόγω εσωτερικευμένων απαγορεύσεων».

Αλλά κι έτσι να είναι, δυσκολεύεται κανείς να ερμηνεύσει όλο αυτό τον συνωστισμό και την ταχύτατη εναλλαγή συμβάντων προκλητικής αγνόησης της πραγματικότητας που βοά μπροστά στα μάτια όλων ημών των υπολοίπων, πλην όμως, κατά τα λεγόμενά τους, δεν είναι ορατά στα δικά τους μάτια. Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διαφορά 8-12 μονάδων, αλλά εκείνοι επιμένουν να βλέπουν «ντέρμπι» με... αμερικάνικες εταιρείες ερευνών!

Η οικονομική καχεξία στην οποία έχουν καταδικάσει τους Ελληνες είναι σαν να μην υπάρχει. Τι κι αν την περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα όλοι οι εγχώριοι και διεθνείς οργανισμοί... Αυτοί πιάνονται από μια ανθυπολεπτομέρεια και επιδίδονται σε ουρανομήκεις πανηγυρισμούς, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ουδείς άλλος συμμερίζεται αυτή την τεχνητή ευφορία.

Η Ελλάδα έχει τη χαμηλότερη ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη και ο Αλέξης Τσίπρας δεν διστάζει να ισχυριστεί ότι «η οικονομία είναι το ατού του». Δανειζόμαστε ακριβότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παριστάνει τον σωτήρα επειδή σε απόλυτους αριθμούς το επιτόκιο είναι μικρότερο από εκείνο προηγούμενων χρόνων.

Ο Νίκος Παππάς πηγαίνει στη Βόρεια Ελλάδα και ανενδοίαστα ισχυρίζεται ότι μέχρι πρότινος «Μακεδονία ξακουστή» ήταν η «Μακεδονία» των... Σκοπίων. Και δεν αρκείται σε αυτό. Επιτίθεται φραστικά σε όσους διαμαρτύρονται για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών κάνοντας λόγο για «περιθωριακούς», αυτός που δεν μπορεί να γεμίσει ούτε τηλεφωνικό θάλαμο πλέον. Παρά την κινητοποίηση των τοπικών στελεχών, οι συγκεντρώσεις των Συριζαίων θυμίζουν τις συναθροίσεις του πάλαι ποτέ Συνασπισμού του 3%.

Μιλούν στο όνομα της υποτιθέμενης προόδου και καταφεύγουν σε κάθε παλαιοκομματική μεθόδευση του παρελθόντος που υποτίθεται ότι όλοι πλέον καταδικάζουμε επειδή μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Παριστάνουν τους διώκτες της Ακροδεξιάς, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία, και δεν ορρωδούν μπροστά στο γεγονός ότι δεν προχωρά η δίκη της Χρυσής Αυγής επειδή δεν βρίσκονται αίθουσες για τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου!

Δηλώνουν κήνσορες της διαφάνειας και διώκτες της διαπλοκής, αλλά δεν τους απασχολεί ότι η μικρή και η μεγαλύτερη διαφθορά κατακτούν όλο και υψηλότερα επίπεδα. Επιτίθενται ονομαστικά και προκλητικά εναντίον επιχειρηματιών που δεν εννοούν να δώσουν γην και ύδωρ στους εξουσιαστές για να συνεχίσουν να μπαίνουν από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου, την ίδια ώρα που παζαρεύουν τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά τους αμφιλεγόμενων προσώπων, που είναι συνώνυμα με τη διαχρονική διαπλοκή στη χώρα.

Με χαρακτηριστική ευκολία παίρνουν μέτρα που θεσπίζουν την ατιμωρησία, ευνοούν την ανομία και αδειάζουν τις φυλακές, ακόμη και από βαριάς μορφής εγκληματίες. Την ίδια στιγμή, όμως, καταπατούν ξεδιάντροπα το τεκμήριο της αθωότητας όποιου δεν υποτάσσεται στις βουλήσεις τους και στοχοποιούν όσους από τους πολιτικούς τους αντιπάλους ασκούν το καθήκον της αντιπολίτευσης.

Δεν τηρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού, ισχυριζόμενοι ότι ήρθαν στην εξουσία για να ανατρέψουν το παλαιό καθεστώς και να μην επιτρέψουν την παλινόρθωσή του, αλλά απολαμβάνουν μέχρι τελευταίας ρανίδας όλο το μέλι της εξουσίας, υπερβαίνοντας σε προσωπικές απολαύσεις και ρουσφέτια κάθε προηγούμενο που υπήρξε στη χώρα.

Κατεδαφίζουν τη δημόσια παιδεία στο όνομα της πάταξης του φαινομένου των «αρίστων» και των κολεγιόπαιδων, που υποτίθεται ότι κατέστρεψαν τη χώρα, εμποδίζουν την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά οι ίδιοι σπουδάζουν στο εξωτερικό, διδάσκουν σε ιδιωτικά ΑΕΙ της αλλοδαπής και στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.

Είναι τόσα πολλά τα φαινόμενα άρνησης της πραγματικότητας τα οποία μπορεί να περιγράψει κανείς, που σίγουρα θα χρειάζονταν τόμοι ολόκληροι για να αποτυπωθούν οι παραδοξολογίες, οι κωλοτούμπες, οι στρουθοκαμηλισμοί και η προκλητική διαστροφή των πραγματικών δεδομένων που ζούμε τα τελευταία πολλά χρόνια και κυρίως από τον Ιανουάριο του 2015, όταν οι Ελληνες ψηφοφόροι πείστηκαν πως αποτελούσε λύση για τις δυσκολίες που περνούσε η χώρα η ανάθεση της εξουσίας σε πρόσωπα που μάλλον δικαίως ήταν επί δεκαετίες στο περιθώριο.

Με την ύστερη γνώση, βεβαίως, που αποκτήσαμε για να απαλλαγούμε από την παράνοια που βιώνουμε ο μόνος δρόμος είναι να μας δοθεί η ευκαιρία να εκφραστούμε το γρηγορότερο δυνατό στην κάλπη. Οτιδήποτε άλλο θα παρατείνει το σημερινό δράμα που δεν αποφεύγεται ακόμη και αν επιστρατεύσουμε όλους τους ψυχαναλυτές του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ (18)

ELEN

μεχρι να σκασετε

Μ.Π

Όποιος ξέρει το πρόγραμμα και την ιδεολογια του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπλήσσεται για όλα αυτά που συμβαίνουν. Ο σκληρός πυρήνας δεν δέχεται την διαχρονηκοτητα του Εθνους μας. Πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο κράτος πολυπολιτισμικό, πολυπληθυσμικο που αναπτυσεται απο τους ευρωπαίους διαφωτιστες μετα τον 18ο αιωνα. Και οι κατοικοι της ειναι απο πολλα φυλα οχι μονο ελληνικα. Γι'αυτό υπέγραψαν χωρίς δεύτερο λόγο την συμφωνία Πρεσπων. Ο Κοτζιάς γράφει σήμερα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλλην. Αλλά η Μακεδονία δεν είναι μόνο ελληνική. Αυτό σημαινει ότι δεν δέχεται την διαχρονικότητα του Έθνους μας. Γιατί οι Έλληνες, βάσει αυτών που πιστεύει έπαψαν να υπάρχουν από το 1204 σαν λαός. Έτσι λοιπόν στην Μακεδονία ενδιάμεσα ζούσαν πολλοί λαοί Σλάβοι, γύφτοι, τσιγγάνοι, Τουρκοι Έλληνες και λοιποι(κυττα συμφωνία Πρεσπων). Αυτά λέει και ο Ζαεφ. Αυτα ολα ειναι με λιγα λογια εθνομηδενιστικα

AΛΗΘΙΝΟΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΒΡΙΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΜΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ,Η ΛΥΣΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟ ,ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ-ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΘΑ..ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΕΞΑΙΡΕΣΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ,ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΑ..ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.

Νικος

Είναι απλό τι δεν καταλαβαίνετε; Η αγάπη για την καρέκλα δημιουργεί εγκεφαλική παράκρουση. Το ζητούμενο είναι "άλλη μια γλυκιά μέρα στην εξουσία". Και με βάση αυτό το ζητούμενο ανακαλύπτουν θεωρίες και δικαιολογίες. Κάτι σαν την μυροδατη ανοιξιατικη Μυρσίνη.

.....

Εξαρτάται για ποιά πραγματικότητα μιλάμε. Αυτή που διαμορφώνουν και στο τέλος πιστεύουν τα περισσότερα ΜΜΕ και οι δημοσκοπικές εταιρείες ή την πραγματικότητα που βιώνει ο πληθυσμός;;; Γιατί αν αναλογιστούμε ποια ήταν η πραγματικότητα της πλειονοψηφίας του πληθυσμού τον Ιούνιο του 2015 και της πραγματικότητας των ΜΜΕ και των δημοσκοπικών εταιρείων ζήτω που καήκαμε. Το ίδιο περίπου συνέβαινε και τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους. Άλλη η πραγματικότητα ενός άνεργου νέου, άλλη του εργαζόμενου νέου, άλλη αυτού που έπαιρνε τον υποκατώτατου μισθού άλλη αυτού που παίρνει δυο χιλίαδες μισθό, άλλη του συνταξιούχου που δεν του έγινε περικοπή σύνταξης στις αρχές του χρόνου και άλλη του μεγαλοδικηγόρους κ.ο.κ. Γιαυτό το λόγο καλό ειναι να ξερουμε για ποια πραγματικότήτα μιλάει ο καθένας και μετά να επικαλείται την ψυχιατρική.

ρε....

..ο Τσίπρας να πέσει λέμε και όλα τα άλλα θα γίνουν!!! μη μας το χαλάς τώρα...

SPARTA.

Κύροι, στις προηγούμενες εκλογές πολλοί από εσάς ψηφίσατε τον αριστερό καραγκιόζη Τσίπρα για δουλειές, προκοπή, Δημοκρατία και για το κάψιμο και σκίσιμο των μνημονείων.Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Ή νόθα κυβέρνηση Τσίπρα που πήρε με ψέμα και πολιτική απάτη την εξουσία, μας έβαλε σε τρίτο πιό άγριο και δολοφονικό μνημόνιο το οποίο και εκτέλεσε με χειρουργική ακρίβεια.Έβαλε και άλλους φόρους και άλλα χαράτσια τα οποία και εισπράτει αναγκαστικά από τους πολίτες, τα οποία και εισπράτει ακόμα και με την κατάσχεση κάθε κινητού και ακίνητου στοιχείου, ακόμα και της πρώτης κατοικίας.Ξεπούλησε την Μακεδονία ο Τσίπρας, έβαλε στο ΤΑΙΠΕΔ των ξένων τοκογλύφων κάθε ακίνητο του Δημοσίου ακόμα και τα Αρχαία μνημεία, ακόμα και τα Μουσεία και την Πνύκα και την Ακρόπολη.Ξεπούλησε την Ελληνική Μακεδονία στα Σκόπια Ο Τσίπρας κατά παραγγελία των ξένων αφεντικών του και είναι έτοιμος να ξεπουλήσει το Αιγαίο στους Τούρκους λίγο πρίν την πτώση του και την εκλογική του συντριβή.Δεδομένου ότι πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανήκαν κάποτε στο κόμμα του ΚΚΕ αποδεικνύει ότι η αριστερά στην Ελλάδα είναι η πιό βρώμικη και σκοτεινή υπόθεση.Ό Τσίπρας σαν νέος γενίτσαρος διώχνει τους Έλληνες πολίτες και επιςτήμονες στο εξωτερικό και καθιστά την χώρα μαγνήτη για τους απανταχού λαθρομετανάστες με ένα σωρό λεφτά, μπόνους και επιδόματα.Δεν είναι η Γαλλίδα Εθνικίστρια Λεπέν και ο Ούγγρος λεβέντης Εθνικιστής Όρμπαν προδότες και ο εκτελεστής των Ελλήνων ο Τσίπρας πατριώτης.Στις εκλογές έχουμε δικαίωμα να επιλέξουμε κάτι άλλο από το σημερινό κατάντημα της βρώμικης αριστεράς του Τσίπρα και του Σόρος.Άν θέλετε να δημοσιευθεί το σχόλιο γιατί δεν προσβάλει κανέναν και λέει απλά και μόνο την αλήθεια.

Στον πυθμένα του βόθρου της ιστορίας ευρίσκεται πλέον η αριστερά...

Αγκαλιά με το δήθεν "ηθικό πλεονέκτημά" της, σε ύπτια στάση, (ώστε να βλέπει "τι έρχεται")!!!

Το παρελθόν διδάσκει με απόλυτη σαφήνεια...

Επειδή τους επόμενους μήνες θα διεξαχθούν ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, ας εξετάσουμε τι συνέβη σε ίδιες συνθήκες, την προηγούμενη δεκαετία. Στις 07-06-2009 είχαμε ευρωεκλογές τις οποίες κέρδισε το Πασόκ με 43,92 % και διαφορά 4,35 % από τη Νέα Δημοκρατία. 4 μήνες αργότερα, την 04-10-2019, είχαμε εθνικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε το Πασόκ με 43,82 % και διαφορά 10,45 % από τη Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή, ο νικητής των ευρωεκλογών, νίκησε και στις εθνικές εκλογές με υπερδιπλάσια διαφορά εκείνης των ευρωεκλογών. Συγκεκριμένα, η διαφορά των εθνικών εκλογών προκύπτει πολλαπλασιάζοντας την διαφορά των ευρωεκλογών με συντελεστή 2,402. Στις 25-05-2014 είχαμε ευρωεκλογές τις οποίες κέρδισε ο Σύριζα με 26,56 % και διαφορά 3,84 % από τη Νέα Δημοκρατία. 8 μήνες αργότερα, την 25-01-2015, είχαμε εθνικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε ο Σύριζα με 36,34 % και διαφορά 8,53 % από τη Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή, ο νικητής των ευρωεκλογών, νίκησε και στις εθνικές εκλογές με υπερδιπλάσια διαφορά εκείνης των ευρωεκλογών. Συγκεκριμένα, η διαφορά των εθνικών εκλογών προκύπτει πολλαπλασιάζοντας την διαφορά των ευρωεκλογών με συντελεστή 2,221. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έστησε μια αριστοτεχνική παγίδα στον Σύριζα. Απαντώντας σε ερώτηση του αριστερού δημοσιογράφου Βασίλη Σκουρή: Που τοποθετεί η Νέα Δημοκρατία τον πήχυ για τις Ευρωεκλογές; δήλωσε: Εκεί που τον τοποθέτησε στις προηγούμενες ευρωεκλογές ο Τσίπρας. Δηλαδή, έθεσε τον πήχυ της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές 2019, στο ίδιο ακριβώς ύψος που ετέθη στις ευρωεκλογές του 2014. Με απλά λόγια, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 26,56 % και να υπερέχει του Σύριζα τουλάχιστον κατά 3,84 %. Γιατί το έκανε αυτό; Διότι γνωρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερβεί κατά πολύ τον πήχυ αυτόν. Π.χ. εάν η Νέα Δημοκρατία λάβει 30 % και ο Σύριζα 24 %, (διαφορά 6 %), τότε η Νέα Δημοκρατία θα δηλώσει ότι συνέτριψε τον Σύριζα και με βάση τον συντελεστή 2,221 αναμένει διαφορά υπέρ της στις εθνικές εκλογές, 2,221 Χ 6 % = 13,326 %!!!

Στις εθνικές εκλογές: Νέα Δημοκρατία 160 βουλευτές, Σύριζα 77 βουλευτές, Χρυσή Αυγή 22 βουλευτές,..

Την 23-03-2019 δημοσιεύθηκε στο "Βήμα" δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις ευρωεκλογές. Η δημοσκόπηση αυτή παρέχει εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών: Νέα Δημοκρατία 36,8 % και 160 βουλευτές, Σύριζα 26 % και 77 βουλευτές, Χρυσή Αυγή 7,5 % και 22 βουλευτές, Κίνημα Αλλαγής 7,4 % και 22 βουλευτές και ΚΚΕ 6,2 % και 19 βουλευτές.

Economist: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε ήττα και ο Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με εκλογικό αφανισμό.

«Το λυκόφως του Τσίπρα» είναι ο τίτλος του άρθρου - Σαν την πιο «αξιομνημόνευτη μεταστροφή» χαρακτηρίζουν την κωλοτούμπα Τσίπρα ο οποίος δηλώνει: «Όταν κυβερνάς, χρειάζεται να κάνεις συμβιβασμούς» - Μητσοτάκης: Η ΝΔ ήταν σε βαθιά κρίση αλλά πέτυχα την ανάκαμψη - Crash test Τσίπρα-Μητσοτάκη από τον Economist Για λυκόφως του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο το περιοδικό Economist σε άρθρο του με τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς ήττα στις εκλογές» στον υπότιτλο του οποίου σχολιάζει ότι «έχει κυβερνήσει καλύτερα από ό,τι φοβούνταν οι περισσότεροι». Όπως γράφει το περιοδικό «για άνδρας που αντιμετωπίζει άμεσα εκλογικό αφανισμό, ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει τόσο απροβλημάτιστος όσο ο Σωκράτης όταν ετοιμαζόταν να πιει το κώνιο». Στο άρθρο επισημαίνεται η επιμονή του πρωθυπουργού να μην πιστεύει στις δημοσκοπήσεις υποστηρίζοντας ότι κάνουν συστηματικά λάθος «παρά το γεγονός ότι και οι 12 που έχουν δημοσιευτεί από τις αρχές του χρόνου δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει από τη ΝΔ, με εννέα εξ αυτών να δίνουν διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία».

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία