Ένα γκολ ρε... παιδιά
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ένα γκολ ρε... παιδιά

Όταν η Μπέτις κέρδιζε εκτός έδρας με 4-3 την Μπαρτσελόνα άρχισε και η καζούρα προς τους φιλάθλους του Ολυμπιαού για τα πόσα γκολ θα φάνε οι Πειραιώτες στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν". Η ήττα θερείτο δεδομένη όπως και το μεγάλο σκορ. Όμως οι ερυθρόλευκοι διέψευσαν τους πάντες.

Πήγαν στη Σεβίλλη και κοίταξαν τους Ισπανούς στα μάτια. Ο Μαρτίνς δεν παρέταξε ...πούλμαν μπροστάστο τέρμα, δεν φοβήθηκε τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός έκανε 9 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων επτά στο πρώτο ημίχρονο. Πολλές για ένα τέτοιο παιχνίδι που αν δεν υπήρχε η δυστοκία που ταλαιπωρεί φέτος τον Ολυμπιακό θα μιλάγαμε τουλάχιστον για ισοπαλία. Με τα "αν" βέβαια δεν πάει κανείς πουθένα, φαντάζουν παρηγοριά. Όμως δείχνουν και κάτι. Δείχνουν μία ομάδα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να φθάνει η μπάλα στα αντίπαλα καρέ. Λείπει ο κλασικός φουνταριστός όμως που θα τη βάζει στο δίχτυ. Προσθέστε και μία δόση γκίνιας. 'Ενα γκολ ρε...παιδιά" ακούστηκε χθες πάνω από μία φορά.

Τουλάχιστον οι φίλαθλοι βλέπουν μία ομάδα διαφορετική από την περσινή που παίζει καλύτερο ποδοσφαιρο.

Ο Μαρτίνς κατέβασε την ομάδα με σύστημα 4-3-3 αφού ο Γκερέρο δεν έτοιμος να αρχίσει στη βασική 11άδα. Επέλεξε επιθετική αιχμή τον Φορτούνη, τριάδα του Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη με τον Νάτχο να μένει στον πάγκο.

Είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν, με κορυφαίες τις ευκαιρίες Μπουχαλάκη και Φορτούνη στο α' ημίχρονο ενώ συνέισαν να κυνηγάνε το γκολ και στο β' ημίχρονο μέχρι τις καθυστερήσεις. Δέχθηκαν το γκολ σε μία στιγμή αμυντικής αδράνειας στο ύψος της μεγάλης περιοχής στο 39' ενώ ο κορυφαίος χθες Σα είχε αποκρούσει πέναλτι στο 18' του Κανάλες και στη συνέχεια το σουτ του ίδιου παίχτη ο οποίος είχε πάρει το ριμπάουντ.

Στο β' ημίχρονο ο Μαρτίνς πέρασε στο χόρτο τον Γκερέρο άλλαξε τη διάταξη στο κλασικό 4-2-3-1 και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει με Βούκοβιτς στο 88' και στο 93' με τον Σισέ.
Από τον αγώνα κόντρα στην Μπέτις η ομάδα και οι φίλαθλοι κρατάνε την καλή απόδοση, το πειραιώτικο θράσος και τη μαγκιά να κοιτάξουν τους Ισπανούς στα μάτια και το πείσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Στις 13 Δεκεμβρίου ο αγώνας κόντρα στη Μίλαν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι τελικός. Οι ερυθρόλευκοι δεν θέλουν απλώς τη νίκη αλλά και τη διαφορά δύο τερμάτων αφού στις αρχές Οκτωβρίου στο Σαν Σίρο ηττήθηκαν 3-1 αν και είχνα προηγηθεί, πληρώνοντας την 10'
..."διακοπή ρεύματος".

Όλα είναι ανοιχτά απέναντι σε μία ιταλική ομάδα που έχει τα περισσότερα πρωταθλητριών-Τσάμπιονς Λίγκ μετά τη Ρεάλ. Και ο Ιανουάριος των μεταγραφών είναι κοντά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ