Το καλύτερο δώρο των Χριστουγέννων

Το καλύτερο δώρο των Χριστουγέννων

Φέτος, το "κάτι διαφορετικό" κάνει την πραγματική διαφορά

Το καλύτερο δώρο των Χριστουγέννων
Βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 2015. Με τις οικονομικές και πολιτικές απειλές να μας “ζώνουν” από παντού, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι μία από τις εποχές που μπορούμε να αποστασιοποιηθούμε από τα προβλήματα που ταλανίζουν την πραγματικότητά μας. Όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι έθιμο να ανταλλάσσουμε δώρα κατά τις εορτές, που θα ευχαριστήσουν τους φίλους και τους συγγενείς μας.

Αλλά ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς φέτος τα Χριστούγεννα; Ειλικρινά, μέσα στην πλειάδα των συσκευών, των βιβλίων, της λαμπρής κατανάλωσης ακόμη και της επισκιασμένης ελληνικής οικονομίας, ο τίτλος του καλύτερου δώρου παραμένει άγνωστος. Κι όμως, πιστεύουμε πως τον έχουμε βρει.

Μία δωρεά οποιουδήποτε ποσού σε ένα ανθρωπιστικό ίδρυμα, έναν κοινωνικό οργανισμό, μία ΜΚΟ με αποδεδειγμένα αποτελέσματα, ή ακόμη και στον άστεγο που βλέπετε στη γωνία κάθε μέρα που πάτε στη δουλειά, είναι το καλύτερο δώρο. Πολλοί το θεωρούν εγωιστικό, αφού σας δίνει αυτή την ευχαρίστηση πως κάτι κάνατε για το οποίο μπορείτε να είστε υπερήφανοι. Αλλά εδώ δεν μιλούμε για εγωισμό ή δωρεά που προκαλείται από φιλήδονη ευχαρίστηση. Μιλούμε για μία αλτρουιστική πράξη που μπορεί να αλλάξει, αν όχι τη ζωή, την ημέρα κάποιου. Μία κίνηση η οποία εάν γινόταν από τον καθένα μας θα άλλαζε τα πάντα.

Κλείσιμο
Γι αυτό, φέτος τα Χριστούγεννα, χωρίς τύψεις, χωρίς πάθος και με το αίσθημα αξιοπρέπειας που μας χαρακτηρίζει όλους ως Έλληνες ιδιαίτερα στα δύσκολα, ας δώσουμε λίγο από το υστέρημά μας στους συνανθρώπους που έχουν ακόμη λιγότερα κι ας χαρίσουμε και σε αυτούς λίγη από τη χαρά που μπορεί να νιώθουμε κι εμείς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης