Τριχόπτωση: Βλαστοκύτταρα ή εμφύτευση μαλλιών;

Τριχόπτωση: Βλαστοκύτταρα ή εμφύτευση μαλλιών;

Μάχη για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της αναγέννησης τριχοθυλακίων δίνουν Αμερικανοί επιστήμονες. Ωστόσο, μέχρι σήμερα η μέθοδός τους δεν αντικαθιστά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Μία νέα έρευνα ήρθε στο φως τις τελευταίες μέρες μέσα από τις σελίδες της επιστημονικής έκδοσης PLoS One και επικεντρώνεται στο ρόλο που θα παίξουν τα βλαστοκύτταρα στην αναγέννηση νέων τριχών. Οι επιστήμονες του αμερικανικού ινστιτούτου Sanford-Burnham Medical Research Institute προσπάθησαν να δημιουργήσουν τριχοθυλάκια σε ανθρώπους με αλωπεκία, με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων. Ωστόσο η μελέτη που πράγματι οδήγησε σε νέα τριχοθυλάκια, διενεργήθηκε σε πειραματόζωα. Αυτό υποδηλώνει ότι θα χρειαστεί μακρά διαδρομή έρευνας και κλινικών μελετών μέχρι να λυθεί ένα πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους.

Μονόδρομος η εμφύτευση
Όπως εξηγεί ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics με έδρα την Αθήνα «η συγκεκριμένη μέθοδος βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα της αραίωσης μαλλιών που οφείλεται σε ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, τραύμα ή έγκαυμα είναι μία: η μεταμόσχευση μαλλιών».
Πατήστε Εδώ Για Περισσότερες Πληροφορίες;


Μάλιστα, όπως συνεχίζει ο Δρ Βεκρής, αν η μέθοδος γίνει από έμπειρο γιατρό, εξειδικευμένο σε προβλήματα τριχωτού της κεφαλής και στην τεχνική της μεταμόσχευσης, η επαναφύτρωση των τριχοθυλακίων που εμφυτεύτηκαν αγγίζει το 98%. Ο ίδιος τονίζει ότι ολοένα περισσότεροι άντρες και γυναίκες επιλέγουν πια να υποβληθούν σε αποκατάσταση της αλωπεκίας γιατί τα αποτελέσματα είναι πλέον φυσικά και μόνιμα. «Με την σύγχρονη μέθοδο FUE δεν έχουμε ουλές, ράμματα, πόνο και σημάδια. Δεν αφαιρούμε λωρίδα δέρματος, όπως συμβαίνει σε τεχνικές τύπου Strip ή Fut, αλλά λαμβάνουμε τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα από μια γερή δότρια χώρα και τα εμφυτεύουμε πάλι ένα προς ένα στα σημεία όπου υπάρχει αλωπεκία».

Πατήστε Εδώ & Δείτε αποτελέσματα από την εμφύτευση μαλλιών


Σύμφωνα με τον ειδικό, ο ασθενής βλέπει το αποτέλεσμα σταδιακά τους επόμενους μήνες, ενώ αυτό ολοκληρώνεται συνήθως μέσα σε ένα χρόνο.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

opap_advertorial_geniko

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το ΣΚΡΑΤΣ. Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 11 έως και τις 17 Ιουνίου 2018, το ΣΚΡΑΤΣ μοίρασε συνολικά 2.950.933 ευρώ. Μεταξύ των νικητών ήταν και τρεις τυχεροί παίκτες που κέρδισαν από 10.000 ευρώ ο καθένας, στα παιχνίδια «Τύχη Βροχή», «Κέρδη Χ5» και Καρό της Τύχης».

eurwpaiko_panep_kuprou

Διεθνής ομάδα αστρονόμων στην οποία συμμετέχει ο Καθ. Αντρέας Ευσταθίου, Αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοίνωσε στο  διεθνούς κύρους επιστημονικό περιοδικό Science την ανακάλυψη μιας μακρινής έκρηξης η οποία προκλήθηκε από την καταστροφή ενός αστεριού από μία υπερμεγέθη μαύρη τρύπα.

apofoitisi

Σε μια μεγαλειώδη τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, η 46 η Αποφοίτηση του BCA College. 280 φοιτητές επιχειρησιακών, ναυτιλιακών, ξενοδοχειακών και χρηματοοικονομικών σπουδών πήραν στα χέρια τους ένα σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία: το Bachelorʼs Degree ενός από τα σπουδαιότερα Πανεπιστήμια της Βρετανίας, του Plymouth University. Το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ συνεργάζεται στην Ελλάδα με το BCA College, παρέχοντας εκπαίδευση και πτυχία ισότιμα με τις σπουδές στη Μεγ. Βρετανία.