Αφγανός πατέρας ονόμασε το μωρό του «Ντόναλντ Τραμπ» και τώρα δέχεται απειλές για τη ζωή του!

Αφγανός πατέρας ονόμασε το μωρό του «Ντόναλντ Τραμπ» και τώρα δέχεται απειλές για τη ζωή του!

Ο 28χρονος δάσκαλος θαύμαζε εδώ και χρόνια τον Αμερικανό μεγιστάνα και ελπίζει ο γιος του να βαδίσει στα χνάρια του

Αφγανός πατέρας ονόμασε το μωρό του «Ντόναλντ Τραμπ» και τώρα δέχεται απειλές για τη ζωή του!
Ο μικρούλης Ντόναλντ Τραμπ
μπουσουλάει ανέμελος στο πάτωμα του φτωχικού σπιτιού των γονιών του στην Καμπούλ, χωρίς καν να υποψιάζεται την αναταραχή που έχει προκαλέσει η μάλλον... ατυχής έμπνευση του πατέρα του να του δώσει το όνομα του προέδρου των ΗΠΑ.

Το χαριτωμένο νήπιο γεννήθηκε λίγους μήνες πριν από την εκλογή του Αμερικανού μεγιστάνα στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ. Ο πατέρας του, Σαγέντ Ασαντούλα Πούγια, ένας 28χρονος δάσκαλος από την επαρχία Νταϊκούντι, είχε διαβάσει αρκετές βιογραφίες του δισεκατομμυριούχου, αλλά και το βιβλίο που «Πώς να γίνετε πλούσιοι» και είχε εντυπωσιαστεί από τις ικανότητές του και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο.

Κλείσιμο
Όταν ο Τραμπ εκλέχτηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Σαγέντ πήρε την απόφαση να δώσει το όνομά του στον νεογέννητο αγοράκι του, με την ελπίδα να του φέρει καλή τύχη ώστε να ακολουθήσει τα χνάρια του Αμερικανού Μίδα.



Όπως ο 28χρονος δάσκαλος δηλώνει σήμερα, δεν είχε καν υποψιαστεί τον σάλο που θα προκαλούσε το όνομα του μικρού του γιου σε μια βαθιά συντηρητική και μουσουλμανική κοινωνία. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί χρήστες του Facebook άρχισαν να στέλνουν υβριστικά σχόλια μέσω της πλατφόρμας  στον ίδιο και τη γυναίκα του, κατηγορώντας τον ότι έδωσε στο αγοράκι του το όνομα ενός «άπιστου εχθρού του Αφγανιστάν».

Πολλοί μάλιστα έφτασαν στο σημείο να απειλούν να σκοτώσουν τον ίδιο τον Σαγέντ για την επιλογή του ή να απειλούν έμμεσα το νήπιο, λέγοντας πως ό,τι κι αν του συμβεί θα ευθύνεται ο πατέρας του. 

«Δεν ήξερα καν ότι οι Αφγανοί θα μπορούσαν να είναι τόσο αρνητικοί για ένα απλό όνομα» λέει σήμερα ο Σαγέντ, επισημαίνοντας ότι πέρα από τις διαδικτυακές απειλές, αρκετοί Σιίτες γείτονές του έχουν προειδοποιήσει τον ίδιο και την οικογένειά του ότι, αν δεν μετακομίσουν σύντομα, πρόκειται να τους συμβεί «κάτι πολύ κακό». «Φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι», λέει χαρακτηριστικά ο 28χρονος δάσκαλος.

Παρότι ο θαυμασμός του για τον Τραμπ του έχει στοιχίσει πολύ ακριβά, δεδομένου ότι οι συγγενείς του - ακόμα και οι γονείς του - έκοψαν κάθε δεσμό μαζί του, αναγκάζοντάς τον να μετακομίσει σε άλλη πόλη, ο Σαγέντ δηλώνει αμετακίνητος στην απόφασή του να φωνάζει τον γιο του με το όνομα του Αμερικανού προέδρου. 

«Έχουμε το νόμιμο δικαίωμα να ονομάζουμε όπως θέλουμε τους απογόνους μας», δηλώνει ο 28χρονος, που έχει αποκτήσει ακόμα δύο παιδιά με τη σύζυγό του, ένα εννιάχρονο κοριτσάκι και ένα οκταχρονο αγοράκι.

«Ξέρω ότι μπορεί οι συμμαθητές του γιου μου να τον χτυπούν και να τον βρίζουν αύριο μεθαύριο, αλλά είμαι αποφασισμένος να μην αλλάξω το όνομά του. Δεν αλλάζω γνώμη. Ας πάνε όλοι στο διάολο», δηλώνει ο πεισματάρης Σαγέντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης