Ρωσία: Η αντιπολίτευση απέτισε φόρο τιμής στον Μπόρις Νεμτσόφ, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του

Ρωσία: Η αντιπολίτευση απέτισε φόρο τιμής στον Μπόρις Νεμτσόφ, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του

Οι συμμετέχοντες σ' αυτή την πορεία, κρατούσαν πορτρέτα του Νεμτσόφ και λουλούδια, καθώς και πλακάτ που έγραφαν «Δεν φοβάμαι» και «Θυμόμαστε, δεν θα ξεχάσουμε» 

Ρωσία: Η αντιπολίτευση απέτισε φόρο τιμής στον Μπόρις Νεμτσόφ, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του
Χιλιάδες Μοσχοβίτες, ανάμεσα στους οποίους προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, έκαναν σήμερα πορεία στη Μόσχα για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του αντιπολιτευόμενου Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από τρία χρόνια κοντά στο Κρεμλίνο.

Οι συμμετέχοντες σ' αυτή την πορεία, για την οποία είχε δοθεί άδεια από τις αρχές και η οποία πραγματοποιήθηκε λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές, κρατούσαν πορτρέτα του Νεμτσόφ και λουλούδια, καθώς και πλακάτ που έγραφαν «Δεν φοβάμαι» και «Θυμόμαστε, δεν θα ξεχάσουμε».

«Έρχεται πάντα πολύς κόσμος σ' αυτή την πορεία. Πάει να πει ότι θυμόμαστε τον Νεμτσόφ και τον σεβόμαστε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ξένια Μπάμπιτς, 30 ετών, η οποία έρχεται κάθε χρόνο για να αποτίσει φόρο τιμής στον δολοφονημένο αντιπολιτευόμενο.

Κλείσιμο
Ο Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο στην αντιπολίτευση στον Βλαντίμιρ Πούτιν και είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί προεδρίας Μπόρις Γέλτσιν, σκοτώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2015 με τέσσερις σφαίρες στην πλάτη.

Τον Ιούλιο 2017, πέντε Τσετσένοι που προέρχονταν από τις μουσουλμανικές δημοκρατίες της Τσετσενίας και της Ινγκουσετίας, στον ρωσικό Καύκασο, καταδικάσθηκαν για τον φόνο αυτό σε ποινές κάθειρξης 11 έως 20 ετών από δικαστήριο της Μόσχας.

Στο τέλος της δίκης, η οικογένεια του θύματος είχε εντούτοις καταγγείλει ένα «πλήρες δικαστικό φιάσκο», καθώς η δικαιοσύνη δεν κατάφερε να βρει τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία και ο οποίος είναι επίσης Τσετσένος.

«Αυτοί που έδωσαν την εντολή γι' αυτή τη δολοφονία είναι ελεύθεροι, δεν τους αναζητεί κανένας», κατήγγειλε στη διάρκεια της πορείας ο Σεργκέι Μιτρόχιν, ο οποίος ηγείται του φιλελεύθερου κόμματος Γιάμπλοκο.

Στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν επίσης πορεία για να τιμήσουν τη μνήμη του Μπόρις Νεμετσόφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης