«Είναι οπλισμένος και επικίνδυνος»: Ψάχνουν σε όλη την Ευρώπη τον τζιχαντιστή της Βαρκελώνης

«Είναι οπλισμένος και επικίνδυνος»: Ψάχνουν σε όλη την Ευρώπη τον τζιχαντιστή της Βαρκελώνης

«Καταζητείται ως ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στις 17 Αυγούστου. Ήταν ο οδηγός του βαν» ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία - Έναν ψυχρό τρομοκράτη δείχνουν οι φωτογραφίες μετά το μακελειό

«Είναι οπλισμένος και επικίνδυνος»: Ψάχνουν σε όλη την Ευρώπη τον τζιχαντιστή της Βαρκελώνης
Πανευρωπαϊκό είναι πλέον το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Γιουνές Αμπουγιακούμπ, του νεαρού Μαροκινού που σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία ήταν ο οδηγός του λευκού βαν που σκότωσε 13 ανθρώπους στον πεζόδρομο της Λας Ράμπλας κατά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Πέμπτης στη Βαρκελώνη.

Ενδεικτικά του πόσο επικίνδυνος θεωρείται ο Αμπουγιακούμπ είναι όσα αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας. «Είναι επικίνδυνος και μπορεί να είναι οπλισμένος. Καταζητείται ως ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη στις 17 Αυγούστου. Ήταν ο οδηγός του βαν».

Κλείσιμο


Στην ίδια ανακοίνωση επισυνάπτονται και τέσσερις φωτογραφίες του Αμπουγιακούμπ, οι τρεις εκ των οποίων είναι από κάμερα ασφαλείας και έχουν καταγραφεί πριν την επίθεση.

Ο νεαρός Μαροκινός, σύμφωνα με την περιγραφή των ισπανικών αρχών «είναι κανονικής σωματικής διάπλασης, έχει ύψος περίπου 1,80μ., σκοτεινά χαρακτηριστικά, κοντό μαλλία και ίσως έχει μούσι».

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο Αμπουγιακούμπ να έχει διαφύγει στη Γαλλία διαμέσου των Πυρηναίων.



Ψυχρός εκτελεστής

Το πόσο επικίνδυνος και αποφασισμένος είναι ο τζιχαντιστής από το Μαρόκο αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες που έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας λίγα λεπτά μετά το φονικό πέρασμα του βαν στη Λας Ράμπλας.

Στις τρεις φωτογραφίες ο οδηγός του οχήματος φαίνεται να αποχωρεί απόλυτα ψύχραιμα από το σημείο της επίθεσης αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είχε μόλις σκοτώσει 13 ανθρώπους και είχε τραυματίσει περισσότερους από 100.

Όπως σημειώνει η El Pais ο τζιχαντιστής μετά την επίθεση κατευθύνθηκε προς την αγορά της Μποκερία και από εκεί στους χώρους ενός πανεπιστημίου από το οποίο πιστεύεται ότι έκλεψε ένα αυτοκίνητο για να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης