Ινδία: Γέννησε κοριτσάκι η 10χρονη που έμεινε έγκυος από βιασμό

Ινδία: Γέννησε κοριτσάκι η 10χρονη που έμεινε έγκυος από βιασμό

Το 10χρονο παιδί δεν γνωρίζει ότι έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, καθώς την ενημέρωσαν ότι απλά υποβλήθη σε χειρουργείο για αφαίρεση μιας μεγάλης πέτρας που είχε αναπτυχθεί στο στομάχι της

Ινδία: Γέννησε κοριτσάκι η 10χρονη που έμεινε έγκυος από βιασμό
Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο, το 10χρονο κορίτσι που είχε στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του, όταν έπεσε θύμα βιασμού
από τον ίδιο της τον θείο στην Ινδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ξένο ειδησεγραφικό πρακτορείο BBC, το κοριτσάκι γέννησε το μωρό κατόπιν δικαστικής εντολής, με την οποία απαγορευόταν ρητά να κάνει έκτρωση.

Κλείσιμο
Ο θείος της  συνελήφθη από τις τοπικές αρχές. 

Οι λεπτομέρειες από την ανατριχιαστική είδηση, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σοκάρουν. 

Το 10χρονο παιδί δεν γνωρίζει ότι έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, καθώς την ενημέρωσαν ότι απλά υποβλήθη σε χειρουργείο για αφαίρεση μιας μεγάλης πέτρας που είχε αναπτυχθεί στο στομάχι της. 

Στις 28 Ιουλίου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απέρριψε το αίτημα για άμβλωση που υπέβαλαν οι γονείς της με το σκεπτικό ότι το κορίτσι βρισκόταν στην 32η εβδομάδα κύησης και όπως υποστήριξε η επιτροπή των γιατρών η διακοπή της κύησης σε αυτό το στάδιο θα ήταν επικίνδυνη για τη ζωή του. 

Οι νόμοι της Ινδίας δεν επιτρέπουν τις αμβλώσεις μετά τις 20 εβδομάδες, αν δεν δώσουν την απαραίτητη έγκριση οι γιατροί ότι η μητέρα δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια στα δικαστήρια έχουν λάβει διάφορα αιτήματα, τα περισσότερα για παιδιά που έχουν επιβιώσει από βιασμούς, ζητώντας αμβλώσεις μετά τις 20 εβδομάδες κύησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εγκυμοσύνες ανακαλύπτονται αργά, καθώς τα παιδιά δεν γνωρίζουν την κατάστασή τους. 

Στην περίπτωση της 10χρονης επίσης, η εγκυμοσύνη ανακαλύφθηκε μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, όταν παραπονέθηκε στους γονείς της για πόνους χαμηλά στην κοιλιά της και η μητέρα της την πήγε στο γιατρό. 

Αλλά ούτε και οι γονείς αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε επειδή η μικρή «είναι ένα υγιές, παχουλό παιδί» και δεν πίστευαν ότι η κόρη τους θα μπορούσε να μείνει έγκυος σε ηλικία δέκα ετών.

Η Ινδία κατέχει θλιβερό ρεκόρ στους βιασμούς. Μόνο στο Νέο Δελχί το 2015 είχαν καταγραφεί 2.199 βιασμοί, δηλαδή έξι την ημέρα κατά μέσο όρο. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης