Επεισόδια στο Αμβούργο: Τείχος της αστυνομίας στους διαδηλωτές του «Welcome to Hell»

Επεισόδια στο Αμβούργο: Τείχος της αστυνομίας στους διαδηλωτές του «Welcome to Hell»

Ακτιβιστές και διαμαρτυρόμενοι απ' όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη γερμανική πόλη ενόψει της σύσκεψης της G20 - Με αντλίες νερού και γκλομπ απάντησαν οι αστυνομικοί - Εστίες και συγκρούσεις σε πολλά σημεία

Επεισόδια στο Αμβούργο: Τείχος της αστυνομίας στους διαδηλωτές του «Welcome to Hell»
Πόλη σε κατάσταση... πολέμου θυμίζει το Αμβούργο ενόψει της Σύσκεψης της G20. Εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί και δεκάδες οχήματα της αστυνομίας έχουν επιστρατευθεί προκειμένου να καταστείλουν τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις, καθώς τόσο Γερμανοί, όσο και ακτιβιστές απ' όλον τον κόσμο, έχουν συγκεντρωθεί με σκοπό να προετοιμάσουν ένα... θερμό καλοσώρισμα στους ηγέτες των 20 οικονομικά ισχυρότερων κρατών στον πλανήτη.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία των αστυνομικών και των λεωφορείων που έχουν κλείσει τη δίοδο, αναμένοντας τον κύριο όγκο των διαδηλωτών του κινήματος «Welcome to Hell», όπως το ονόμασαν οι διοργανωτές του.

Κλείσιμο


Στην πόλη της Γερμανίας διεξάγονται διάφορες εκδηλώσεις με αντιδράσεις εναντίον των πολιτικών που εφαρμόζονται, οι οποίες επιβαρύνουν το κλίμα και εκμεταλλεύονται τους απλούς εργαζόμενους. Την Τετάρτη στήθηκε μεγάλη παράσταση με ζόμπι που αποτίναζαν τη... σαπίλα και γίνονταν ξανά σκεπτόμενοι και «χρωματιστοί» άνθρωποι, ενώ νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία ρόπαλα, μολότοφ και άλλα αντικείμενα, θέτοντας τις γερμανικές αρχές στον ύψιστο βαθμό επιφυλακής ενόψει της διάσκεψης.

Δείτε βίντεο από τις διαδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη...



Συγκρούσεις ξέσπασαν απόψε ανάμεσα σε κάποιους από τους περίπου 12.000 διαδηλωτές εναντίον της Ομάδας των Είκοσι (G20) και τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της γερμανικής αστυνομίας στο κέντρο του Αμβούργου. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να απωθήσει αρκετές εκατοντάδες αναρχικούς με μαύρα και κουκούλες που πέταξαν μπουκάλια εναντίον των ανδρών της.

Η γερμανική αστυνομία εκτιμούσε ότι ο αριθμός τους ανερχόταν περί τις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδας) σε περίπου 8.000 ανθρώπους, ανάμεσα τους αρκετές εκατοντάδες αναρχικοί και μαύρα και κουκούλες, εμφανώς έτοιμοι για συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.



Η πορεία άρχισε από την ψαραγορά κοντά στον Έλβα και αναμένεται να κάνει τον γύρο του συνεδριακού κέντρου όπου θα γίνει η σύνοδος της G20 αύριο και μεθαύριο. Στην κορυφή της πορείας ένα πανό έγραφε το σύνθημα «Τσακίστε τη G20». Η πορεία αρχικά αναμενόταν να φθάσει ως μια πλατεία μόλις 300 μέτρα από το συνεδριακό κέντρο όπου θα γίνει η σύνοδος.

Η γερμανική αστυνομία, που έχει κινητοποιηθεί εδώ και μέρες, εξέφραζε ήδη νωρίτερα την ανησυχία ότι θα ξεσπούσαν επεισόδια μόλις νύχτωνε. Περίπου 20.000 αστυνομικοί απ' όλη τη Γερμανία έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά λιμάνια.

Σύμφωνα με τις αρχές, στις κινητοποιήσεις στο Αμβούργο αναμένεται να πάρουν μέρος έως και 100.000 διαδηλωτές. Προγραμματίζονται πάνω από 30 συγκεντρώσεις.



Η γερμανική αστυνομία αποφάσισε πριν από λίγο να τερματίσει μια κινητοποίηση εναντίον της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Αμβούργο μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν με ομάδες διαδηλωτών και άρχισε να διαλύει τους συμμετέχοντες, που υπολογίζεται ότι ήσαν πάνω από 12.000.

«Δόθηκε τέλος στη διαδήλωση», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία, άνδρες της οποίας συγκρούστηκαν προηγουμένως με αρκετές εκατοντάδες κουκουλοφόρους που τους πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση.







Η αστυνομία του Αμβούργου, παρ' ότι «έσπασε» τον κύριο όγκο της διαδήλωσης και έδωσε εντολή να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις, αναφέρει εστίες συγκρούσεων και επιθέσεων σε ομάδες ασφαλείας και περιφρούρησης σε διάφορα σημεία στην πόλη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ομάδες κουκουλοφόρων έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα σε αγορές της πόλης, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης