ΗΠΑ: Μυστικοί του FBI αποκάλυψαν υποστηρικτές του ISIS στο Ιλινόις

ΗΠΑ: Μυστικοί του FBI αποκάλυψαν υποστηρικτές του ISIS στο Ιλινόις

Σχεδίαζαν τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατικά χτυπήματα - Αμερικανοί πολίτες και οι δύο - Τους παρακολουθούσαν από το 2015

ΗΠΑ: Μυστικοί του FBI αποκάλυψαν υποστηρικτές του ISIS στο Ιλινόις
«Σαφάρι» για τον εντοπισμό ισλαμιστών εξτρεμιστών έχει εξαπολύσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στις ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για ενδεχόμενο χτύπημα το αμέσως επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής επιχείρησης, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο
υποστηρικτών του ISIS, στο Ιλινόις, μετά από παρακολούθηση που είχε προηγηθεί.
Κλείσιμο

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας, πρόκειται για τον 35χρονο Τζόζεφ Τζόουνς, γνωστό και ως Γιουσούφ Αμπντουλχάκ και τον επίσης 35χρονο Έντουαρντ Σιμέντι, γνωστού και ως Αμντούλ Βαλί. 

Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος είναι Αμερικανοί πολίτες και εντοπίστηκαν το 2015, όταν εντάχθηκαν σε διαδικτυακή ομάδα ατόμων που υποστήριζαν τη δράση του Ισλαμικού Κράτους. Δύο από τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ήταν μυστικοί αστυνομικοί του FBI. Οι δύο συλληφθέντες είχαν συναντηθεί με τους μυστικούς αστυνομικούς και είχαν ανταλλάξει απόψεις περί ενός ενδεχόμενου χτυπήματος εντός των ΗΠΑ.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ανεβάσει φωτογραφίες τους με σημαίες του Ισλαμικού Κράτους σε πάρκα και άλλους χώρους, ιδιωτικούς και δημόσιους. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους μετά τη διασταύρωση στοιχείων, βάσει των οποίων οι δύο άνδρες σχεδίαζαν να συμμετάσχουν σε βομβιστικές ενέργειες, πιθανότατα εκτός συνόρων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης