Φωτογραφίες: Καλλιτέχνης επεκτείνει τους δημιουργικούς του ορίζοντες... κλωσσώντας αυγά

Φωτογραφίες: Καλλιτέχνης επεκτείνει τους δημιουργικούς του ορίζοντες... κλωσσώντας αυγά

Στο παρελθόν, είχε περάσει δύο εβδομάδες μέσα στο κουφάρι μιας αρκούδας και μία εβδομάδα μέσα σε ένα βράχο, για χάρη της τέχνης του

Φωτογραφίες: Καλλιτέχνης επεκτείνει τους δημιουργικούς του ορίζοντες... κλωσσώντας αυγά
Ο Γάλλος καλλιτέχνης Αμπραάμ Πουανσεβάλ, ο οποίος έγινε διάσημος καθώς πέρασε δύο εβδομάδες μέσα στο κουφάρι μιας αρκούδας και μία εβδομάδα μέσα σε ένα βράχο, ξεκίνησε σήμερα το νέο του καλλιτεχνικό εγχείρημα: κλωσσάει αυγά.

Ο 44χρονος θα μιμηθεί τη μαμά κότα καθώς θα επωάσει 10 αυγά με την θερμοκρασία του σώματός του εντός ενός γυάλινου χώρου έως να εκκολαφθούν.
Ο καλλιτέχνης εκτιμά ότι το εγχείρημα θα διαρκέσει μεταξύ 21 και 26 ημερών.

Κλείσιμο


«Με μια ευρύτερη έννοια θα γίνω κότα» είχε δηλώσει ο Πουανσεβάλ τον προηγούμενο μήνα.

Ο Αμπραάμ Πουανσεβάλ εξηγεί ότι επιδιώκει να εξερευνήσει την αντίληψη του χρόνου για διαφορετικά είδη και φυσικά αντικείμενα στις παραστάσεις του. Ο καλύτερος τρόπος να αντιληφθεί τα αντικείμενα δεν είναι εξ αποστάσεως αλλά με το να εισέρχεται σε αυτά, τονίζει ο ίδιος.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου πειράματος, ο Γάλλος κάθεται σε μια καρέκλα με τα αυγά να βρίσκονται σε ένα δοχείο κάτω από το κάθισμα.




Ο 44χρονος υπολογίζει ότι η θερμοκρασία από το σώμα του- την οποία θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα καθώς θα είναι τυλιγμένος με μια χοντρή, θερμομονωτική κουβέρτα που έχει σχεδιάσει ο Κορεάτης καλλιτέχνης Σεγκλούι Λι- θα διασφαλίζει επίσης τη σωστή θερμοκρασία απευθείας προς τα αυγά. Εξάλλου θα τρέφεται με ειδικές τροφές, όπως τζίντζερ, το οποίο αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος.

Ο καλλιτέχνης θα μπορεί να σηκώνεται από την θέση του για μόλις 30 λεπτά την ημέρα προκειμένου να παραλαμβάνει τα γεύματα που θα του φέρνουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης