Νέο σκάνδαλο για τον Τραμπ: Ο υπ. Δικαιοσύνης συνομιλούσε με τον Ρώσο πρέσβη

Νέο σκάνδαλο για τον Τραμπ: Ο υπ. Δικαιοσύνης συνομιλούσε με τον Ρώσο πρέσβη

Ο Τζεφ Σέσιονς μάλιστα δεν αποκάλυψε τις επαφές του όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά την ακρόαση για την έγκριση του διορισμού του - Τον συνάντησα στο πλαίσιο των επαφών μου με πρέσβεις και όχι για την προεκλογική εκστρατεία, λέει ο ίδιος - Πριν από 15 μέρες είχε παραιτηθεί για ανάλογες αιτίες ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν

Νέο σκάνδαλο για τον Τραμπ: Ο υπ. Δικαιοσύνης συνομιλούσε με τον Ρώσο πρέσβη
Δύο φορές είχε συνομιλήσει με τον Ρώσο πρεσβευτή κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ
, Τζεφ Σέσιονς. 

Ο τότε γερουσιαστής Σέσιονς μάλιστα δεν αποκάλυψε το γεγονός όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπήρξαν επαφές μεταξύ στελεχών της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και ρώσων αξιωματούχων, κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του στο αξίωμα του υπουργού Δικαιοσύνης. 

Κλείσιμο
Τις αποκαλύψεις κάνει δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, η οποία επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η μία από τις ιδιωτικές συναντήσεις του Σέσιονς με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, τον Σεργκέι Κίσλιακ, έγινε στο γραφείο του τότε γερουσιαστή τον Σεπτέμβριο. Τότε, σύμφωνα με στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, βρισκόταν στο αποκορύφωμά της μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων που προσάπτουν στη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, έγραψε η Ποστ.

Ο Σέσιονς, με δήλωσή του αργά το βράδυ της Τετάρτης, αρνείται πως έκανε οτιδήποτε μεμπτό: «Δεν συναντήθηκα ποτέ με κανέναν ρώσο αξιωματούχο για να συζητήσω ζητήματα της εκστρατείας. Δεν έχω ιδέα για τι μιλούν οι αιτιάσεις αυτές. Είναι λάθος». 

«Δεν ήταν τίποτα παραπλανητικό στην απάντησή του», δήλωσε η εκπρόσωπός του Σάρα Ισγκούρ Φλόρες. «Πέρυσι, ο γερουσιαστής είχε πάνω από 25 συζητήσεις με ξένους πρεσβευτές, ως κύριο μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων. Ρωτήθηκε κατά την ακρόασή του, εάν υπήρξαν επαφές μεταξύ της Ρωσίας και της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ, όχι για συναντήσεις που είχε σαν γερουσιαστής και μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων». 

Μόλις στα μέσα Φεβρουαρίου, παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, ο Μάικλ Φλιν, στη σκιά των αποκαλύψεων ότι συζήτησε το θέμα των κυρώσεων της Αμερικής σε βάρος της Ρωσίας με τον Ρώσο πρεσβευτή λίγες εβδομάδες πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Φλιν είχε αρνηθεί ότι είχε τέτοιου είδους συζήτηση στη συνομιλία του με τον Ρώσο πρεσβευτή Σεργκέι Κίσλιακ, εν τούτοις παραιτήθηκε αναφέροντας πως το λάθος του ήταν που δεν είχε ενημερώσει επαρκώς για τις συνομιλίες του τον αντιπρόεδρο Πενς. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης