Διάλυση της Εθνοσυνέλευσης μέσω του Ανώτατου Δικαστηρίου εξετάζει ο Μαδούρο

Διάλυση της Εθνοσυνέλευσης μέσω του Ανώτατου Δικαστηρίου εξετάζει ο Μαδούρο

To νομοθετικό σώμα της χώρας βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης από τον περασμένο Ιανουάριο και έχει ήδη εισηγηθεί την αποπομπή του προέδρου της Βενεζουέλας

Διάλυση της Εθνοσυνέλευσης μέσω του Ανώτατου Δικαστηρίου εξετάζει ο Μαδούρο
Το ενδεχόμενο να ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο να διαλύσει την ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση Εθνοσυνέλευση της χώρας εξετάζει ο Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Πρόκειται για τον τελευταίο ελιγμό στη σφοδρή πολιτική σύγκρουση η οποία έχει ξεσπάσει στην ταλαιπωρημένη Βενεζουέλα, ως αποτέλεσμα της βαθιάς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει ήδη αρχίσει συζητήσεις με το Ανώτατο Δικαστήριο με στόχο τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ντιντάλκο Μπολιβάρ σε μία συνέντευξη τύπου.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Μαδούρο για την μακροχρόνια οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει σημαντικές ελλείψεις τροφίμων στη χώρα αλλά και έκτροπα όπως βίαιες διαδηλώσεις και λεηλασίες σε καταστήματα.

Από τον περασμένο Γενάρη, η ενιαία αντιπολίτευση Κέντρου - Κεντροαριστεράς - Κεντροδεξιάς ελέγχει με υπερενισχυμένη πλειοψηφία το νομοθετικό σώμα της χώρας και έχει ήδη κινήσει διαδικασίες για δημοψήφισμα αποπομπής του Μαδούρο. 
Κλείσιμο

Η απάντηση του Μαδούρο ήταν να καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το οποίο οι αντίπαλοί του ισχυρίζονται ότι βρίσκεται εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχό του.

Σύμφωνα με τον Μπολιβάρ, η αίτηση διάλυσης της Εθνοσυνέλευσης από τον Μαδούρο θα βασίζεται στο γεγονός ότι το νομοθετικό σώμα προέβη σε «κατάχρηση εξουσίας, πράξεις προδοσίας και κατάλυση του συντάγματος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης