Υεμένη: Τουλάχιστον 35 νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων

Υεμένη: Τουλάχιστον 35 νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων

Οι 4 επιθέσεις αυτοκτονίας έλαβαν χώρα σε πρώην προπύργιο της Αλ-Κάιντα και είχαν στρατιωτικούς στόχους

Υεμένη: Τουλάχιστον 35 νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων
Μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων της Υεμένης σκόρπισε τον θάνατο τη Δευτέρα στην νοτιοανατολική πόλη Μουκάλα, από την οποία είχε εκδιωχθεί η Αλ-Κάιντα τον περασμένο Απρίλιο.

Οι τέσσερις επιθέσεις εκδηλώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της πόλης, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Χαντραμάουτ. Οι τρεις από αυτές έπληξαν στρατιωτικά φυλάκια της παραθαλάσσιας πόλης την ώρα που έπεφτε ο ήλιος και έληγε η ημερήσια νηστεία των μουσουλμάνων στρατιωτών για τον μήνα του Ραμαζανιού.

Στην πρώτη επίθεση, ένας βομβιστής αυτοκτονίας πλησίασε πάνω σε μια μοτοσικλέτα τους στρατιώτες και τους ζήτησε να δειπνήσει μαζί τους, προτού πατήσει τη σκανδάλη του εκρηκτικού μηχανισμού και ανατιναχτεί. Δύο άλλοι βομβιστές πλησίασαν σε ξεχωριστά φυλάκια πεζοί και έπειτα πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Κλείσιμο
Λίγη ώρα μετά, δύο άλλοι δράστες εξαπέλυσαν μαζί βομβιστική επίθεση στην είσοδο ενός στρατοπέδου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, 35 άτομα σκοτώθηκαν συνολικά από τις βομβιστικές επιθέσεις. Στην πλειοψηφία τους, τα θύματα είναι στρατιώτες, ωστόσο τη ζωή τους έχασαν και περαστικοί, συμπεριλαμβανομένης μιας μητέρας με το παιδί της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης