Ο Ερντογάν στις ΗΠΑ για την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι

Ο Ερντογάν στις ΗΠΑ για την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι

Ο Τούρκος πρόεδρος θα συμμετάσχει και στις αναμνηστικές τελετές, εκφωνώντας λόγο, όπως του ζήτησε η οικογένεια του μποξέρ-θρύλου

Ο Ερντογάν στις ΗΠΑ για την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι
Ο θάνατος του σπουδαιότερου πυγμάχου στην ιστορία του μποξ, Μοχάμεντ Άλι αποτέλεσε ένα γεγονός με παγκόσμιες διαστάσεις. Ο Κάσιους Κλέι, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά του, με το οποίο έγινε γνωστός σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενημέρωσε την οικογένεια του Μοχάμεντ Άλι, ότι θα δώσει το «παρών» στην κηδεία που θα πραγματοποιηθεί στο Κεντάκι των ΗΠΑ, στις 9 Ιουνίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες
από τις 8 Ιουνίου, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της οικογένειας του σπουδαίου αθλητή, ο οποίος έχασε τη μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον σε ηλικία 74 ετών.  Ο Ερντογάν θα συμμετάσχει επίσης, στις αναμνηστικές τελετές που θα λάβουν χώρα, ενώ έκανε αποδεκτό το αίτημα της οικογένειας να βγάλει έναν λόγο, μαζί με άλλους σπουδαίους προσκεκλημένους.

Ο Μοχάμεντ Άλι «έφυγε» το Σάββατο στις 3 Ιουνίου, δίνοντας άνιση μάχη με τη νόσο για 32 ολόκληρα χρόνια. Υπήρξε ο σπουδαιότερος αθλητής του μποξ, ένας πραγματικός θρύλος, ο οποίος άλλαξε το ρου της ιστορίας του αθλήματος. Η κηδεία του θα πραγματοποιεί στις 9 Ιουνίου, στο Λούισβιλ του Κεντάκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης