Δωρεάν Wi-Fi: Στην κορυφή της λίστας των απαιτήσεων των ταξιδιωτών από ένα ξενοδοχείο

Δωρεάν Wi-Fi: Στην κορυφή της λίστας των απαιτήσεων των ταξιδιωτών από ένα ξενοδοχείο

Οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας λόγω της τεχνολογίας έχουν φέρει και σημαντικές αλλαγές στις απαιτήσεις μας από τα ξενοδοχεία, μόνο που πολλά από αυτά, ιδίως τα πιο ακριβά, εξακολουθούν να χρεώνουν το Wi-Fi

Δωρεάν Wi-Fi: Στην κορυφή της λίστας των απαιτήσεων των ταξιδιωτών από ένα ξενοδοχείο
Καθώς η εκρηκτική διάδοση των κινητών συσκευών και των δυνατοτήτων του Ίντερνετ έχουν αλλάξει δραματικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ζωή μας ήταν φυσικό να αλλάξει και τον τρόπο που ταξιδεύουμε. Και κυρίως τις απαιτήσεις που έχουμε ως ταξιδιώτες, όπου πλέον το δωρεάν Wi-Fi θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα ενός ξενοδοχείο για να το προτιμήσει κανείς.

Μάλιστα σε έρευνα που έγινε στην Αμερική, το δωρεάν Wi-Fi είναι στην κορυφή των απαιτήσεων των ταξιδιωτών με ποσοστό 66% (και διαρκώς ανοδικό) όταν στην δεύτερη θέση είναι η ησυχία, στην τρίτη η πισίνα, και πιο κάτω η ακτή, το καλό εστιατόριο, το γυμναστήριο, η απόσταση από το κέντρο της πόλης κ.λπ.

Κλείσιμο
Το δωρεάν Wi-Fi δεν είναι αυτονόητο όμως, και μάλιστα εκεί που όλοι θα περίμεναν ότι θα ήταν μέσα στις παροχές: στις ακριβές αλυσσίδες ξενοδοχείων. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg ακόμα και τα πιο ακριβά ξενοδοχεία χρεώνουν για αυτή την υπηρεσία, καθώς θεωρούν ότι οι πλούσιοι πελάτες τους (και συνήθως οι εταιρίες που καλύπτουν τα έξοδά τους) έχουν να πληρώσουν αυτό το κάτι παραπάνω.

Όμως η πίεση από το κοινό, ακόμα και από τους πολύ πλούσιους, για δωρεάν παροχή αυτής της υπηρεσίας είναι πλέον έντονη. Και ακόμα και οι πιο ακριβές εταιρίες ξενοδοχείων στην Αμερική ψάχνουν να βρουν τρόπους για να την κάνουν λίγο πιο ελαστική την πολιτική των χρεώσεών τους. Οι πιο πολλές δίνουν δωρεάν το Wi-Fi στους πιστούς πελάτες τους με την ειδική κάρτα, ενώ κάποιες άλλες το παρέχουν ως μπόνους αν γίνει το κλείσιμο του δωματίου μέσω του Ίντερνετ. 

Πάντως δεν είναι εύκολο πλέον στους πελάτες ακόμα και των πιο ακριβών ξενοδοχείων με τα δωμάτια των 500 και πάνω ευρώ να κατανοήσουν γιατί χρειάζεται να πληρώνουν έξτρα το Wi-Fi την ίδια στιγμή που αλυσσίδες εστίασης ή τα γνωστά καφέ όπως τα Starbucks το παρέχουν δωρεάν. Το Wi-Fi είναι πλέον το ίδιο απαραίτητο όσο ένα καθαρό και άνετο δωμάτιο για τον σύγχρονο ταξιδιώτη, και μερικά από τα μεγάλα ξενοδοχεία στον κόσμο, όπως τα Hilton, προσφέρουν πλεόν τις βασικές λειτουργίες του Ιντερνετ δωρεάν (όχι όμως και video streaming). Eνώ η τάση να προσφέρεται αυτή η υπηρεσία δωρεάν στα lobby των μεγάλων ξενοδοχείων, είναι η κύρια αιτία που οι χώροι αυτοί σφίζουν από ζωή και κίνηση.

Όπως και να έχει, το δωρεάν Wi-Fi είναι σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία που θα αποτελέσει κυρίαρχο πεδίο ανταγωνισμού για τα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο τα επόμενα χρόνια. Και όσο και αν φαίνεται παράξενο, τα μικρά και φθηνά ξενοδοχεία είναι πιο εύκολα σ' αυτή την αλλαγή (ίσως και λόγω των μικρότερων απαιτήσεων σε bandwindth) από τα μεγάλα και ακριβά ξενοδοχεία των γνωστών σε όλο τον κόσμο αλυσσίδων. Η αλλαγή όμως δεν θα αργήσει και σε αυτά, καθώς όλοι οι πελάτες πλέον θεωρούν ως αυτονόητο το να μην χρειάζεται να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα για κάτι το οποίο διατίθεται δωρεάν παντού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης