Αυτή είναι η αυτοσχέδια βόμβα που έριξε το ρωσικό αεροπλάνο στο Σινά
Στο νέο τεύχος του περιοδικού των τζιχαντιστών Dabiq εμφανίζεται η εικόνα μιας αυτοσχέδιας βόμβας που σύμφωνα με τους «συντάκτες» του περιοδικού είναι αυτή που έριξε το ρωσικό αεροπλάνο
Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σήμερα στο νέο τεύχος του περιοδικού Dabiq είναι πραγματικά σοκαριστική, καθώς αν αληθεύει ο ισχυρισμός των τζιχαντιστών ότι ο μηχανισμός που εικονίζεται είναι υπεύθυνος για την πτώση του ρωσικού αεροπλάνου, τότε θα πρέπει να επανεξεταστούν πολλά από τα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν σε αρκετά αεροδρόμια ανά τον κόσμο.
Πρόκειται όπως φαίνεται για έναν απλό «μηχανισμό» ο οποίος χωράει ολόκληρος μέσα σε ένα κουτάκι αναψυκτικού, ο οποίος σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί και μέσω τηλεφώνου. Η είσοδός του στο αεροπλάνο, υποστηρίζουν οι τζιχαντιστές που γράφουν το κείμενο στο περιοδικό τους, έγινε χάρη σε μία «τρύπα» που βρήκαν στο σύστημα ασφαλείας του αεροδρομίου του Σαρμ Αλ Σεΐχ της Αιγύπτου.
Κλείσιμο
Το Ισλαμικό Κράτος και οι συντάκτες του περιοδικού γράφουν στις σελίδες του κειμένου ότι ήθελαν να ρίξουν ένα Δυτικό αεροπλάνο, αλλά αποφάσισαν να επιτεθούν σε ένα Ρώσικο από την ώρα που η χώρα αυτή ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS στη Συρία.
Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των πρώτων ερευνών, η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, και όχι στον χώρο των αποσκευών όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα. Μια ρωσική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που βρίσκονται κοντά στις έρευνες για το δυστύχημα, κάνει λόγο για έκρηξη στο πίσω μέρος της καμπίνας, σε σημείο κοντά στην ουρά. Όπως όλα δείχνουν η βόμβα βρισκόταν κάτω από το κάθισμα επιβάτη, και η έκρηξή της οδήγησε στην άμεση αποσυμπίεση της καμπίνας και την ολοκληρωτική αποσύνθεση του αεροσκάφους στον αέρα.
Στο ίδιο τεύχος υπάρχει η φωτογραφία ενός Ρώσου απαχθέντος ο οποίος σύμφωνα με τα γραφόμενα εκτελέστηκε, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι εικόνες δύο πτωμάτων, που και πάλι σχετίζονται -πάντα με βάση το περιοδικό Dabiq- με δύο κρατούμενούς τους, έναν Κινέζο και έναν Νορβηγό που μέχρι λίγο καιρό πριν τους παρουσίαζαν με την ταμπέλα «προς πώληση»...
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.