Βίντεο: Δείτε πως φτιάχνεται το παράξενο παγωτό που κάνει πάταγο στη Νέα Υόρκη

Βίντεο: Δείτε πως φτιάχνεται το παράξενο παγωτό που κάνει πάταγο στη Νέα Υόρκη

Η προετοιμασία των πρωτότυπων αυτών γλυκισμάτων είναι ένα σόου από μόνη της, γεγονός που δικαιολογεί τα πλήθη που συγκεντρώνονται καθημερινά στο παγωτατζίδικο

Βίντεο: Δείτε πως φτιάχνεται το παράξενο παγωτό που κάνει πάταγο στη Νέα Υόρκη
Το αδιαχώρητο επικρατεί στο παγωτατζίδικο 10Below στην Τσάιναταουν της Νέας Υόρκης καθώς είναι το μοναδικό μέρος που σερβίρει μία αμερικανική έκδοση των ταϊλανδέζικων rolls παγωτού.

Η προετοιμασία των πρωτότυπων αυτών γλυκισμάτων είναι ένα σόου από μόνη της, γεγονός που δικαιολογεί τα πλήθη που συγκεντρώνονται καθημερινά σε αυτό το μαγαζί της οδού Μοτ, το οποίο είδε τις πωλήσεις του να εκτοξεύονται με τη δωρεάν διαφήμιση των ευχαριστημένων πελατών του στο Instagram.

Τεράστιες ουρές σχηματίζονται καθημερινά στις πόρτες του,  με την αναμονή να φτάνει σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και τις τρεις ώρες. Αρκετές από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις του πρωτότυπου παγωτού, που μοιάζει με γλυκό spring roll, εξαντλούνται ήδη από νωρίς το απόγευμα, όμως αυτό δεν αποθαρρύνει τους δεκάδες πελάτες, που περιμένουν υπομονετικά για να δουν τον εντυπωσιακό τρόπο παρασκευής του γευστικού αυτού επιδορπίου.

Κλείσιμο
Τα rolls παγωτού δημιουργούνται πάνω σε μία παγωμένη πλάκα, όπου απλώνεται υγροποιημένο σπιτικό παγωτό. Οι εργαζόμενοι προσθέτουν τις γαρνιτούρες, τα φρούτα, τα μπισκότα ή ότι άλλο επιθυμεί ο πελάτης και στη συνέχεια σχηματίζουν τα ρολά με επιδέξιες κινήσεις που θυμίζουν σεφ σούσι.

Η τεχνική αυτή έχει τις ρίζες της στην Ταϊλάνδη, όμως οι 3 εικοσάχρονοι ιδιοκτήτες του παγωτατζίδικου την έχουν εμπλουτίσει με δικές τους ιδέες, προσθέτοντας υλικά που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο αμερικανικό κοινό, όπως μπισκότα oreo και φυστικοβούτυρο.





Στην Ταϊλάνδη, το παράξενο παγωτό παρασκευάζεται κυρίως από πλανόδιους:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης