ΠΓΔΜ: «Τρομοκράτες» από την Αλβανία αιματοκύλισαν την πόλη Κουμάνοβο

ΠΓΔΜ: «Τρομοκράτες» από την Αλβανία αιματοκύλισαν την πόλη Κουμάνοβο

Στόχος τους ήταν επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, κυβερνητικά κτήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και εμπορικά κέντρα, είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, αναφέροντας ότι προέρχονταν από «γειτονική χώρα», την οποία δεν κατονόμασε - Στον απολογισμό καταγράφονται και 37 τραυματίες, ενώ 30 περίπου 30 εκ των τρομοκρατών παραδόθηκαν στις Αρχές

ΠΓΔΜ: «Τρομοκράτες» από την Αλβανία αιματοκύλισαν την πόλη Κουμάνοβο
Την ολοκλήρωση της επιχείρησης της αστυνομίας και του στρατού στην πόλη Κουμάνοβο κατά μιας «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας» ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ότι «τρομοκρατική ομάδα», αποτελούμενη από περίπου 40 μέλη, εισήλθε στην ΠΓΔΜ από «γειτονική χώρα», την οποία δεν κατονόμασε, με σκοπό να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, κτίρια στα οποία στεγάζονται θεσμικά όργανα της ΠΓΔΜ, αθλητικές εγκαταστάσεις και εμπορικά κέντρα.

Κλείσιμο

 
Όπως είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, η ομάδα αυτή των «τρομοκρατών» που βρέθηκε στο Κουμάνοβο, απώτερος στόχος της οποίας ήταν η αποσταθεροποίηση της ΠΓΔΜ, εξουδετερώθηκε από την αστυνομία μετά από μάχες που διήρκεσαν 28 ωρών.
 
«Απώτερος στόχος των τρομοκρατών η αποσταθεροποίηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Δυστυχώς, στις μάχες με τους τρομοκράτες στο Κουμάνοβο, οχτώ αστυνομικοί ,τους οποίους θα θυμόμαστε για πάντα, έχασαν τη ζωή τους, όμως έσωσαν τις ζωές περίπου άλλων 8.000 πολιτών» σημείωσε ο κ. Γκρούεφσκι και πρόσθεσε ότι 37 ακόμη αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο των Σκοπίων,οι περισσότεροι εξ΄αυτών με ελαφρά τραύματα.
 
Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ότι η επιχείρηση της αστυνομίας για την εξουδετέρωση των «τρομοκρατών» στο Κουμάνοβο ήταν από τις πιο δύσκολες και εξήρε τον «επαγγελματικό τρόπο» με τον οποίο αυτή διεξήχθη.


 
Πρόσθεσε ότι 30 περίπου μέλη από την ομάδα των τρομοκρατών παραδόθηκαν στην αστυνομία και οδηγούνται στον ανακριτή. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και πέντε εκ των «εγκεφάλων» της επιχείρησης.
 
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε ακόμη ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν οι αρχές, κάποιοι από τους «τρομοκράτες» που συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Κουμάνοβο συνδέονται με την ομάδα 40 ενόπλων, που πριν από δύο εβδομάδες εισέβαλαν στο αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε της ΠΓΔΜ, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο.


 
Ο κ. Γκρούεφσκι χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνους και έμπειρους σε μάχες τους «τρομοκράτες» που βρέθηκαν στο Κουμάνοβο, καθώς ,όπως είπε κάποιοι από αυτούς έχουν συμμετάσχει σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε ότι η αστυνομία της ΠΓΔΜ κατάφερε να εξουδετερώσει την πιο επικίνδυνη ένοπλη ομάδα στα Βαλκάνια.
 
Τέλος, σημείωσε ότι η χώρα του έχει τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει παρόμοιους κινδύνους και σημείωσε ότι όποιος επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει την ΠΓΔΜ θα έχει την τύχη των «τρομοκρατών» που σκοτώθηκαν στο Κουμάνοβο.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης