Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί και ύποπτο πακέτο στο Καπιτώλιο

Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί και ύποπτο πακέτο στο Καπιτώλιο

Αποκλείστηκε για ώρες το κτήριο - Ενας άντρας φαίνεται να αυτοπυροβολήθηκε στα σκαλιά του κτηρίου - Εξετάζεται βαλίτσα ως ύποπτο αντικείμενο

Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί και ύποπτο πακέτο στο Καπιτώλιο
Ενας άντρας αυτοπυροβολήθηκε κοντά στην είσοδο του Καπιτωλίου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Ουάσινγκτον. 

Το γεγονός προκάλεσε άμεση κινητοποίηση στις αρχές, ενώ το κτήριο του Κογκρέσου αποκλείστηκε για αρκετή ώρα. Οι υπάλληλοι είχαν οδηγίες να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα και να μην βγουν από τις αίθουσες όπου βρίσκονταν. 

Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, τοπική ώρα, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως κοντά εντοπίστηκε και μια βαλίτσα, που εξετάζεται ως ύποπτο αντικείμενο από την ομάδα πυροτεχνουργών.  

Κλείσιμο
Ο άντρας, που θεωρείται ο μοναδικός ύποπτος, είχε στην πλάτη του ένα μπλε σακίδιο και κρατούσε ένα πλακάτ, που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι έγραφε. 

Το συμβάν σημειώθηκε μπροστά από τη Δυτική Πτέρυγα του κτηρίου.



Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως «ο ύποπτος εξουδετερώθηκε, όμως επιβλήθηκε ο αποκλεισμός του Καπιτωλίου για λόγους ασφαλείας». 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, η ενέργεια αυτή δεν φαίνεται να έχει σχέση με τρομοκρατία. 



Την περίοδο αυτή στην Ουάσινγκτον σπεύδουν πλήθη επισκεπτών καθώς οι ανθισμένες κερασιές της αμερικανικής πρωτεύουσας αποτελούν πόλο έλξης. 

Το Αμερικανικό Καπιτώλιο είναι το μέρος στο οποίο συνέρχεται το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, και βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, στην κορυφή του λόφου του Καπιτωλίου. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης