Τουρκία: Πλοίο με εκατοντάδες Σύρους πρόσφυγες κατασχέθηκε από το λιμενικό

Τουρκία: Πλοίο με εκατοντάδες Σύρους πρόσφυγες κατασχέθηκε από το λιμενικό

Το λιμενικό κατάφερε να σταματήσει το πλοίο ανοίγοντας πυρ εναντίον του μηχανοστασίου του και εμποδίζοντας την πρόσβαση στις σωστικές λέμβους

Τουρκία: Πλοίο με εκατοντάδες Σύρους πρόσφυγες κατασχέθηκε από το λιμενικό
Άνδρες του λιμενικού της Τουρκίας εντόπισαν περισσότερους από 300 πρόσφυγες, κυρίως Σύρους, περιλαμβανομένων 85 παιδιών, όταν συνέλαβαν ένα φορτηγό πλοίο εναντίον του οποίου άνοιξαν πυρ καθώς τα πλήρωμα αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές να σταματήσει κοντά στις ακτές της δυτικής Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα ένας Τούρκος περιφερειάρχης.

Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τα τρία μέλη του πληρώματος και εντόπισε 377 παράτυπους μετανάστες αφού συνέλαβε το πλοίο, μήκους 59 μέτρων, αργά χθες βράδυ μόλις διέσχισε τα στενά των Δαρδανελίων κι ενώ είχε υποστεί μηχανική βλάβη.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό αθλητικό κέντρο προκειμένου οι αρχές να τους ανακρίνουν και να τους υποβάλλουν σε υγειονομικές εξετάσεις, γνωστοποίησε το γραφείο του περιφερειάρχη.

Κλείσιμο
Ο κυβερνήτης του Τσανάκαλε Αχμέτ Τσινάρ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το λιμενικό κατάφερε να σταματήσει το πλοίο ανοίγοντας πυρ εναντίον του μηχανοστασίου του και εμποδίζοντας την πρόσβαση στις σωστικές λέμβους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης