ΗΠΑ: Ο υπ. Δικαιοσύνης «ξηλώνει» τη ρατσιστική αστυνομία του Φέργκιουσον

ΗΠΑ: Ο υπ. Δικαιοσύνης «ξηλώνει» τη ρατσιστική αστυνομία του Φέργκιουσον

Όπως ανακοίνωσε επίσης η αμερικανική δικαιοσύνη μέσω της έρευνας, ανακαλύφθηκαν ρατσιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδεικνύουν τις πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την αστυνομία της πόλης

ΗΠΑ: Ο υπ. Δικαιοσύνης «ξηλώνει» τη ρατσιστική αστυνομία του Φέργκιουσον
Αποφασισμένος να πατάξει την αστυνομική βία και να ξηλώσει τον ρατσισμό από τα σώματα ασφαλείας στο Φέργκιουσον δηλώνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ερικ Χόλντερ.

Δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση μιας καταδικαστικής έκθεσης για ρατσισμό και για συστηματικές διακρίσεις εναντίον των μαύρων, ο Χολντερ επεσήμανε ότι θα «ξηλώσει» τη ρατσιστική αστυνομία του Φέργκιουσον.

Όπως ανακοίνωσε επίσης η αμερικανική δικαιοσύνη μέσω της έρευνας, ανακαλύφθηκαν ρατσιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδεικνύουν τις πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την αστυνομία της πόλης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ξήλωμα της αστυνομίας του Φέργκιουσον ο Χόλντερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες, όλη μας την ισχύ για να εξασφαλιστεί ότι η κατάσταση αλλάζει εκεί. Θέλω να πω ότι θα γίνουν τα πάντα για να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε».

Νωρίτερα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είχε αναφέρει ότι επικρατεί η αίσθηση ότι ο ρατσισμός στην αστυνομία του Φέργκιουσον «δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση».
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης