Ιαπωνία: Στους 39 οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό

Ιαπωνία: Στους 39 οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό

Απεγκλωβίστηκαν οι άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί στα ερείπια των σπιτιών τους

Ιαπωνία: Στους 39 οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό
Τον τραυματισμό 39 ανθρώπων, επτά από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση, προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε χθες στην κεντρική Ιαπωνία στη νομαρχία Ναγκάνο.

Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκάλεσε και σοβαρές ζημιές σε ένα θέρετρο για σκι, όπου αρκετοί άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες στα ερείπια των σπιτιών τους προτού διασωθούν.

«Αμέσως μετά τη σεισμικό δόνηση δημιουργήσαμε ένα κέντρο διαχείρισης της κρίσης για τη συγκέντρωση πληροφοριών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει ό,τι χρειάζεται για να δοθεί προτεραιότητα στη διάσωση και την ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα.

Κλείσιμο
Στο χωριό Χακούμα, ένα θέρετρο για σκι στη νομαρχία Ναγκάνο όπου είχαν διεξαχθεί κάποια από τα αθλήματα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 1998, περίπου τριάντα άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα ερείπια των σπιτιών τους, όμως διασώθηκαν όλοι, σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρακτορεία ειδήσεων.



Ζημιές υπέστησαν κάποιες δημόσιες υποδομές, όμως παρά την ισχύ της δόνησης οι υλικές ζημιές φαίνεται να είναι περιορισμένες.

Η αστυνομία και οι τοπικές αρχές υπογράμμισαν ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες.

Ο σεισμός σημειώθηκε χθες Σάββατο στις 22:08 (τοπική ώρα, 15:08 ώρα Ελλάδας) σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής ανακοίνωσε ότι το μέγεθός του ήταν 6,2 βαθμοί, ενώ η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία έκανε λόγο για σεισμό 6,8 βαθμών.

Επίσης, διακοπές στην ηλεκτροδότηση επηρέασαν 1.600 νοικοκυριά και κάποια δρομολόγια των τραίνων, ωστόσο, δεν αναφέρθηκε καμιά δυσλειτουργία ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Κασιβαζάκι Καρίβα της Tokyo Electric Power Co (TEPCO), που βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της μονάδας.



Πάντως, αν και πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς σεισμούς των τελευταίων 100 ετών στην περιοχή αυτή, δεν παρατηρήθηκε τσουνάμι.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης