Πολωνία: Ακατάλληλος για ανηλίκους ο Winnie the Pooh!

Πολωνία: Ακατάλληλος για ανηλίκους ο Winnie the Pooh!

Απαγορεύθηκε από παιδική χαρά καθώς κρίθηκε ακατάλληλος από το δημοτικό συμβούλιο πολωνικής πόλης επειδή είναι «ερμαφρόδιτος και χωρίς εσώρουχα»

Πολωνία: Ακατάλληλος για ανηλίκους ο Winnie the Pooh!
Μετά τα σενάρια για τη σεξουαλική ταυτότητα του… Μπομπ του Σφουγγαράκη, ο οποίος για κάποιους είναι γκέι και επομένως κακό πρότυπο για τα παιδιά (!), ήρθε η σειρά της αξιολάτρευτης στρουμπουλής αρκούδας Γουίνι (Winnie the Pooh).

Έπειτα από απόφαση δημοτικού συμβουλίου στην πόλη Τούσζιν της Πολωνίας, κρίθηκε ακατάλληλος ο Γουίνι, με αποτέλεσμα να μην τοποθετηθούν ομοιώματά του σε κεντρική παιδική χαρά της πόλης.

Ο λόγος; Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο ο λιχούδης αρκούδος που τρώει πολύ μέλι και κάνει παρέα με τον φίλο του τον Τίγρη και τον Γουρουνάκι, είναι «ερμαφρόδιτος, χωρίς εσώρουχα» και επομένως κακό πρότυπο για τα παιδιά.

Κλείσιμο
«Είναι ερμαφρόδιτος», τόνισε η δημοτική σύμβουλος, Χάνα Τζατσίμσκα, η οποία άσκησε δριμεία κριτική και στον δημιουργό του δημοφιλούς ήρωα, τον Άλαν Αλεξάντερ Μίλν, υποστηρίζοντας ότι «έκοψε με ξυράφι τα γεννητικά όργανα του Γουίνι, γιατί είχε πρόβλημα με την ταυτότητά του».

Την ίδια στιγμή, κάποιοι από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους υποστήριξαν ότι καθώς η αρκουδίτσα είναι ντυμένη μόνο από τη μέση και πάνω είναι ακατάλληλη για τα παιδιά.

Στη θέση του Γουίνι, λοιπόν, το δημοτικό συμβούλιο πρότεινε να τοποθετηθεί στην παιδική χαρά το γνωστό στην Πολωνία αρκουδάκι, Μις Ουσζάτεκ. Άλλωστε, όπως τόνισε ο σύμβουλος Ρίσαρντ Τσίκι, «τουλάχιστον αυτή η αρκούδα είναι ντυμένη από την κορυφή ως τα νύχια».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης