Τιμ Κουκ: «Είμαι περήφανος που είμαι γκέι»

Τιμ Κουκ: «Είμαι περήφανος που είμαι γκέι»

Το αφεντικό της Apple παραδέχεται δημοσίως τον σεξουαλικό του προσανατολισμό

Τιμ Κουκ: «Είμαι περήφανος που είμαι γκέι»
«Παρόλο που ποτέ δεν αρνήθηκα τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, ποτέ πριν δεν το δήλωσα δημοσίως, μέχρι σήμερα. Επομένως, επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: Είμαι περήφανος που είμαι γκέι και πιστεύω ότι το να είμαι ομοφυλόφιλος είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μου έδωσε ο Θεός».
 
Το αφεντικό της Apple δίνει μόνος του την απάντηση σε όσους είχαν ακόμη απορία αν «είναι ή δεν είναι» με ένα άρθρο-εξομολόγηση που δημοσιεύεται στο Bloomberg Businessweek.  
 
Για χρόνια εξάλλου, όπως λέει και ο ίδιος είχε ανοιχτεί σε πολλούς ανθρώπους για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του: «Πολλοί συνάδελφοι στην Apple γνωρίζουν ότι είμαι γκέι και δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που με αντιμετωπίζουν. Φυσικά, είχα την καλή τύχη να εργάζομαι σε μια εταιρεία που αγαπά τη δημιουργικότητα και την καινοτομία και γνωρίζει ότι μπορεί να ανθίσει μόνο όταν κανείς αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί».
 
Κλείσιμο
Γιατί όμως αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα ακριβώς σήμερα;
«Σ' όλη μου την επαγγελματική ζωή, προσπάθησα να κρατήσω την προσωπική μου ζωή σ' ένα βασικό επίπεδο. Έχω ταπεινή καταγωγή και δεν θέλω να τραβάω την προσοχή πάνω μου» όπως εξηγεί στην εισαγωγή του άρθρου του ο Τιμ Κουκ ο οποίος συμπληρώνει στη συνέχεια ότι ήθελε αντίθετα να δώσει έμφαση στη δουλειά του και στα ξεχωριστά προϊόντα της Apple.

Ωστόσο, όπως παρακάτω διευκρινίζει, τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ότι «η πιο επίμονη και επείγουσα ερώτηση της Ζωής είναι “Τι κάνεις για τους άλλους”» τον απασχολούσαν. «Συχνά προκαλούσα τον εαυτό μου με αυτό το ζήτημα και συνειδητοποίησα ότι η επιθυμία μου για να προστατέψω την προσωπική μου ζωή με κρατούσε από κάτι πιο σημαντικό» αναφέρει και  προσθέτει: «Αυτό με οδήγησε σήμερα σε αυτή την απόφαση».





Με αυτή τη φράση μέσω ενός άρθρου του στο Businessweek, το αφεντικό της Apple βάζει τέλος στις όποιες συζητήσεις για το αν «είναι ή δεν είναι» ομοφυλόφιλος.

Ο ισχυρός άντρας της Apple και διάδοχος του χαρισματικού Στιβ Τζομπς με ένα άρθρο-εξομολόγηση που δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού δηλώνει την υπερηφάνεια του για τις επιλογές του στη ζωή.






Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης