Τουρκία: Το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει «παζάρι» με τους τζιχαντιστές

Τουρκία: Το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει «παζάρι» με τους τζιχαντιστές

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διαψεύδει δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, που αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους τζιχαντιστές για την παράδοση των 49 Τούρκων ομήρων, με αντάλλαγμα τον τάφο Τούρκου αξιωματούχου στο Χαλέπι

Τουρκία: Το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει «παζάρι» με τους τζιχαντιστές
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αρνείται κατηγορηματικά το δημοσίευμα της καθημερινής τουρκικής εφημερίδας «Taraf», η οποία αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές βρίσκονται σε μυστικές συζητήσεις με το ISIL (κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε), προκειμένου να απελευθερωθούν οι 49 Τούρκοι πολίτες που κρατούνται όμηροι από τις 11 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η τουρκική κυβέρνηση συζητά την ανταλλαγή των ομήρων με τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, παππού του ιδρυτή της οθωμανικής αυτοκρατορίας, Οσμάν του Α', ο οποίος βρίσκεται στο Χαλέπι της Συρίας, μια πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και τα περισσότερα χωριά του τα έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές μαχητές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας σε έγγραφη δήλωση που κυκλοφόρησε στον Τύπο σήμερα αναφέρει ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι αβάσιμο και το χαρακτήρισε ως «παράδειγμα τεράστιας ανευθυνότητας».

Κλείσιμο
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι τουρκικές αρχές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία να αποσύρουν τα στρατεύματά τους, που φυλάσσουν τον τάφο στην περιοχή, προκειμένου το ISIL να απελευθερώσει τους 49 ομήρους, οι οποίοι απήχθησαν από τους τζιχαντιστές στις 11 Ιουνίου από το τουρκικό προξενείο στη Μοσούλη. Οι απαχθέντες, σύμφωνα με Τούρκους διπλωμάτες, έχουν μεταφερθεί σε άλλη περιοχή της πόλης από τις αρχές Ιουλίου.

Ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ βρίσκεται στο κυβερνείο στο Χαλέπι, σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας και παραμένει υπό τουρκική κυριαρχία με συνθήκη που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας το 1921, όταν η Συρία βρισκόταν υπό γαλλική κατοχή. Η συμφωνία ανανεώθηκε όταν η Συρία απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1936.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης