Στην Ιορδανία ο Κέρι - Συνομιλίες για την κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ

Στην Ιορδανία ο Κέρι - Συνομιλίες για την κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ

Οι τζιχαντιστές του ΙΛΚ φέρεται να έχουν καταλάβει ένα σημαντικό συνοριακό πέρασμα στη δυτική επαρχία Άνμπαρ στη μεθόριο Ιορδανίας-Ιράκ

Στην Ιορδανία ο Κέρι - Συνομιλίες για την κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι συναντάται με τον Ιορδανό ομόλογό του Νάσερ Τζουντέχ με τον οποίο έχει συνομιλίες για την κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ την ώρα που οι τζιχαντιστές του ΙΛΚ φέρεται να έχουν καταλάβει ένα σημαντικό συνοριακό πέρασμα στη δυτική επαρχία Άνμπαρ στη μεθόριο Ιορδανίας-Ιράκ.

Σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα, οι Κέρι και Τζουντέχ συζήτησαν για την αναγκαιότητα να αντιμετωπίσουν "όλες οι πλευρές και η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στο Ιράκ που απειλούν ολόκληρη την περιοχή", μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Petra.

Κλείσιμο
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης και για τις πιθανές πολιτικές λύσεις στην εξάπλωση της βίας εντός του Ιράκ, περιλαμβανομένου του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας και της μετάβασης από τη σημερινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι, σύμφωνα με ιορδανικές πηγές που γνωρίζουν το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόσφερε τη στήριξη των ΗΠΑ προς την Ιορδανία ώστε να ξεπεράσει τον αντίκτυπο από την κλιμάκωση των συγκρούσεων, είπαν οι πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης