Ο Νέλσον Μαντέλα είναι στο «νεκροκρέβατο», λέει η κόρη του

Ο Νέλσον Μαντέλα είναι στο «νεκροκρέβατο», λέει η κόρη του

Συνεχίζει να δίνει έναν θαρραλέο αγώνα από το «νεκροκρέβατό του», αλλά δεν τα πηγαίνει καλά, είπε σε συνέντευξή της η κόρη του Μαντέλα, Μακαζίγουε

Ο Νέλσον Μαντέλα είναι στο «νεκροκρέβατο», λέει η κόρη του
Ο ήρωας του αγώνα κατά του Απαρτχάιντ, Νέλσον Μαντέλα, δεν τα πηγαίνει «καλά», αλλά συνεχίζει να δίνει μία θαρραλέα μάχη από το «νεκροκρέβατό του», σύμφωνα με την οικογένειά του.

Η μεγαλύτερη κόρη του, Μακαζίγουε Μαντέλα, είπε σε συνέντευξη της: « Ο Τάτα είναι ακόμα μαζί μας, ισχυρός, θαρραλέος. (...) Ακόμα και από το νεκροκρέβατό τους μας διδάσκει μαθήματα, μαθήματα υπομονής και αγάπης, μαθήματα ανοχής».

«Κάθε στιγμή που περνώ μαζί του μένω έκπληκτη. Υπάρχουν φορές όπου δεν πιστεύω ότι προέρχομαι από αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος είναι ένας μαχητής, παρόλο που βλέπεις ότι ταλανίζεται, το μαχητικό του πνεύμα είναι ακόμα εκεί μαζί του», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Ο ηγέτης της Νότιας Αφρικής πέρασε σχεδόν τρεις μήνες σε ένα νοσοκομείο της Πρετόρια, όταν εισήχθη τον Ιούνιο έπειτα από επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις των πνευμόνων.

Ο 95χρονος Μαντέλα πήρε εξιτήριο τον Σεπτέμβριο και έκτοτε δέχεται ιατρική φροντίδα στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Από τον Ιούνιο η προεδρία της χώρας περιγράφει την κατάστασή της υγείας του πρώτου μαύρου Προέδρου της Νότιας Αφρικής ως «κρίσιμη, αλλά σταθερή».

«Είναι ακόμα μαζί μας, αν και δεν τα πάει καλά», είπε πρόσφατα ο εγγονός του Μαντέλα, Ντάμπα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης