Washington Post: Αδυναμία στο σύστημα δήλωσης γεννήσεων στην Ελλάδα

Washington Post: Αδυναμία στο σύστημα δήλωσης γεννήσεων στην Ελλάδα

Τι γράφει η εφημερίδα για τους Ρομά που ζουν στη χώρα μας

Στους δρόμους και πάλι οι Γάλλοι για το συνταξιοδοτικό
Washington Post: Αδυναμία στο σύστημα δήλωσης γεννήσεων στην Ελλάδα
Τους φόβους των Ρομά για στοχοποίησή τους ως διακινητές ανηλίκων με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας εκφράζει η "Washington Post".

Κάνοντας αναφορά στον τρόπο ζωής τους στην Ελλάδα, η εφημερίδα αναφέρει πως στους καταυλισμούς επικρατεί τις τελευταίες ώρες ανησυχία και πικρία για την υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στα Φάρσαλα. Επικαλούμενη πληροφορίες του Associated Press, η Washington Post υποστηρίζει πως "ο καταυλισμός των Φαρσάλων βρίσκεται στο κέντρο μιας υπόθεσης απαγωγής ανήλικης, με ένα ζευγάρι Ρομά να κατηγορείται πως την απήγαγε».

Κλείσιμο
Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίοι ζουν οι Ρομά τονίζοντας πως είναι «φτωχοί άνθρωποι μέσα σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, προσπαθούν να ζήσουν πουλώντας φρούτα, χαλιά, καλάθια και παπούτσια στις τοπικές αγορές. Λένε πως ήδη θεωρούνται από μερικούς να είναι κοινωνικά απόβλητα, κλέφτες και ζητιάνοι». H εφημερίδα εκφράζει επίσης τους φόβους των Ρομά ότι τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα για αυτούς ότι θα στιγματιστούν ως διακινητές ανηλίκων, ενώ βλέπουν αρνητικά την δημοσιότητα των τελευταίων ημερών και δηλώνουν αγανακτισμένοι από την αμέλεια του κράτους το οποίο κατηγορούν πως το μόνο που τους έχει παράσχει είναι τα προκατασκευασμένα σπίτια που αντικατέστησαν τις σκηνές στις οποίες ζούσαν».

Η εφημερίδα αναφέρεται στις προσπάθειες των Αρχών να ξεσκεπάσουν πιθανό διεθνές κύκλωμα εμπορίας παιδιών και εστιάζει στο προβληματικό σύστημα δήλωσης γεννήσεων στην Ελλάδα. "Ενώ οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την πραγματική ταυτότητα του κοριτσιού και εάν το ζευγάρι συνδέεται με κύκλωμα εμπορίας παιδιών, οι ειδικοί με αφορμή την υπόθεση προσπαθούν να εντοπίσουν τη μεγάλη αδυναμία στο σύστημα δήλωσης γεννήσεων στην Ελλάδα".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης