Συγκρατημένες οι ΗΠΑ για το σχέδιο της μεταβατικής κυβέρνησης της Αιγύπτου
«Μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι η προσωρινή κυβέρνηση έχει καθορίσει ένα σχέδιο για την πορεία προς τα εμπρός» είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι
Συγκρατημένα αισιόδοξα δέχθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτίες το σχέδιο της προσωρινής κυβέρνησης της Αιγύπτου για την πραγματοποίηση αρχικά βουλευτικών εκλογών σε περίπου έξι μήνες και στη συνέχεια προεδρικών εκλογών.
«Μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι η προσωρινή κυβέρνηση έχει καθορίσει ένα σχέδιο για την πορεία προς τα εμπρός» είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι.
Η Ουάσιγκτον πάντως αποφεύγει επιμελώς να θίξει το ακανθώδες ζήτημα της επέμβασης του στρατού που ανέτρεψε με πραξικόπημα τον εκλεγμένο πρόεδρο Μόρσι, διότι αυτό θα απαιτούσε από την κυβέρνηση Ομπάμα, σύμφωνα με τον νόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, να διακόψει τη βοήθεια προς τον αιγυπτιακό στρατό. Για το οικονομικό έτος 2014, ο αμερικανός πρόεδρος έχει ζητήσει 1.55 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας για την Αίγυπτο. Από αυτά το 1,3 δισ. δολάρια είναι ενίσχυση στο στρατό της Αιγύπτου και μόλις 250 εκατομμύρια δολάρια για την οικονομική στήριξη της χώρας.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν ευθυγραμμιζόμαστε ή υποστηρίζουμε οποιαδήποτε συγκεκριμένο κόμμα ή ομάδα» είναι η δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η Τζεν Πσάκι είπε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είχε έλθει σε επαφή με μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά ότι δεν υπήρξε καμία επαφή με τον Μόρσι μετά τη σύλληψή του.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.