«Εάν η Μέση Ανατολή "πέσει" στον άξονα του τρόμου, η Ευρώπη θα είναι η επόμενη» προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας σε δεκάδες ξένους πρέσβεις στην Ιερουσαλήμ. «Και κανείς δεν θα είναι ασφαλής» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς «δεν είναι μια τοπική μάχη. Η νίκη μας είναι η δική σας νίκη» υποστήριξε.
Ο Νετανιάχου είπε ότι ο αγώνας του Ισραήλ κατά της Χαμάς σαν μια «ευρύτερη μάχη μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας».
«Η βαρβαρότητα καθοδηγείται από έναν ευρύτερο άξονα τρόμου» δήλωσε. «Ο άξονας του τρόμου καθοδηγείται από το Ιράν. Περιλαμβάνει τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούτι και τα άλλα τσιράκια τους. Επιδιώκουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο σε έναν Μεσαίωνα. Επιδιώκουν να τορπιλίσουν, να εκτροχιάσουν κάθε πρόοδο προς την ειρήνη».
Τέλος, σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι αφού το Ισραήλ καταστρέψει τη Χαμάς, θα προσφέρει στον λαό της Γάζας «ένα πραγματικό μέλλον, ένα μέλλον υπόσχεσης και ελπίδας».
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.