Δίκη Ντεπ - Χερντ: Σοκ από τις σκηνές άγριας σεξουαλικής βίας που περιέγραψε η ηθοποιός στην ψυχολόγο της

Δίκη Ντεπ - Χερντ: Σοκ από τις σκηνές άγριας σεξουαλικής βίας που περιέγραψε η ηθοποιός στην ψυχολόγο της

Ο Ντεπ «θεωρούσε αποδεκτό να βάζει τα δάχτυλά του μέσα στο σώμα της συντρόφου του ψάχνοντας για κοκαΐνη», κατέθεσε η ψυχολόγος που εξέτασε την Χερντ - Διέγνωσε ότι η ηθοποιός πάσχει από PTSD εξαιτίας της «κακοποίησης»

depp_heard_diki_kakopoiisi_xr
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις που έκανε στο δικαστήριο η πρώτη μάρτυρας που κάλεσε στο εδώλιο η νομική ομάδα της Άμπερ Χερντ, καθώς συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ και της πρώην συζύγου του, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο σταρ στην 36χρονη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Καθώς η Δρ. Ντον Χιουζ, που ασκεί το επάγγελμα της δικαστικής ψυχολόγου στη Νέα Υόρκη, περιέγραφε ενώπιον του δικαστηρίου τις σοκαριστικές εμπειρίες σεξουαλικής βίας που η Χερντ ισχυρίζεται ότι βίωσε στα χέρια του Ντεπ, η πρωταγωνίστρια του Aquaman έδειχνε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη, και κάποιες στιγμές ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα.

Η Χιουζ, που ειδικεύεται στην ενδοοικογενειακή βία, εξήγησε στο δικαστήριο ότι οι γυναίκες σε κακοποιητικές σχέσεις αρχικά εμπλέκονται σε αυτές για τους σωστούς λόγους, όμως σταδιακά ο σύντροφός τους αποκαλύπτει ένα άλλο πρόσωπο.

Σε αντίθεση με όσα κατέθεσε πριν από λίγες μέρες στη δίκη η ψυχολόγος της πλευράς του Ντεπ, η οποία δεν διέγνωσε μετατραυματική διαταραχή στην ηθοποιό εξετάζοντάς τη, η Χιουζ είπε στο δικαστήριο ότι η Χερντ υποφέρει πράγματι από PTSD, η αιτία του οποίου είναι η ενδοοικογενειακή βία που υπέστη από τον σύντροφό της, τον Τζόνι Ντεπ.

Η διάγνωση της Χιουζ, όπως εξήγησε στο δικαστήριο, βασίστηκε στην εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων της δικογραφίας, σε προσωπικές συνεντεύξεις που είχε με την Χερντ, συνολικής διάρκειας 22 ωρών, και σε συζητήσεις που είχε με τους γιατρούς και τη μητέρα της 36χρονης, προτού εκείνη φύγει από τη ζωή.

Κλείσιμο


Η Δρ. Χιουζ μοιράστηκε με το δικαστήριο τις σκηνές άγριας σεξουαλικής βίας που της περιέγραψε η ηθοποιός, με θύτη τον πρώην άνδρα της. Συγκεκριμένα, είπε ότι όταν ο Ντεπ «ήταν μεθυσμένος ή φτιαγμένος από ναρκωτικά, πετούσε τη Χερντ στο κρεβάτι, της έσκιζε το νυχτικό και προσπαθούσε να κάνει σεξ μαζί της». «Την εξανάγκαζε να του κάνει στοματικό σεξ όταν ήταν θυμωμένος. Αυτές δεν ήταν τρυφερές στιγμές, ήταν στιγμές επιβολής», είπε χαρακτηριστικά. Σε μια άλλη περίπτωση, αφού ο Ντεπ κατηγόρησε μια άλλη γυναίκα ότι «την έπεφτε» στη Χερντ, στη συνέχεια υπέβαλε τη σύντροφό του σε «σωματική έρευνα», σύμφωνα με τη Δρ. Χιουζ. Είπε ότι «έψαχνε για ναρκωτικά», προσθέτοντας ότι ο σταρ πίστευε ότι ήταν «αποδεκτό να σκίζει το νυχτικό της και να βάζει τα δάχτυλά του στον κόλπο της ψάχνοντας για κοκαϊνη».

Μια άλλη φορά ο Ντεπ «είχε βάλει τα δάχτυλά του στον κόλπο της Χερντ» και άρχισε να τη γραπώνει βίαια ενώ βρίσκονταν μαζί στην ντουλάπα.

Ένα από τα χειρότερα επεισόδια ήταν εκείνο στην Αυστραλία, κατά το οποίο σημειώθηκε και το τραυματισμός του δαχτύλου του Ντεπ πάνω στον καυγά με τη Χερντ. Σε εκείνο το επεισόδιο, η Χερντ ισχυρίζεται ότι ο Ντεπ έβαλε ένα μπουκάλι μέσα στο σώμα της. Όπως κατέθεσε η Δρ. Χιουζ, πάντα με βάση όσα της είπε η ηθοποιός, όταν «τη χτυπούσε και της έσφιγγε τον λαιμό, λέγοντας ότι τη μισεί και θέλει να τη σκοτώσει» η κυρία Χερντ είχε «βγει» από το σώμα της και το μόνο πράγμα που σκεφτόταν ήταν «Θεέ μου, ελπίζω να μην είναι το σπασμένο (μπουκάλι)».

Η πρώην σύζυγος του Ντεπ είχε περιγράψει στη ψυχολόγο της και σκηνές κατά τις οποίες ο μεθυσμένος Ντεπ έριχνε στο κρεβάτι την 36χρονη προσπαθώντας να κάνει σεξ μαζί της, αλλά δεν τα κατάφερνε. «Εάν δεν μπορούσε να αποδώσει θύμωνε ακόμα περισσότερο μαζί της και την κατηγορούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά η ψυχολόγος.




Στην κατάθεσή της, η Χιουζ αναφέρθηκε σε σκηνές σωματικής βίας που της είχε περιγράψει η Χερντ, κατά τις οποίες ο Ντεπ την «έσπρωχνε, την κλωτσούσε και της έσφιγγε τον λαιμό». Μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις, όπως είχε εξομολογηθεί στη ψυχολόγο, το σώμα της είχε μελανιές, κοψίματα και ένιωθε πόνο στον κόλπο της.

Σύμφωνα με τη Δρ. Χιουζ, ο Ντεπ ήθελε πάντα να ελέγχει τη νεαρή σύζυγό του, επαναλαμβάνοντάς της ότι δεν ήθελε να γυρίζει γυμνές σκηνές στις ταινίες της, και δεν ήθελε να παίζει με συγκεκριμένους συμπρωταγωνιστές εξαιτίας της «εμμονικής ζήλιας» του. Θεωρούσε τη φιλοδοξία της Χερντ ως κάτι αρνητικό και την υποτιμούσε συνεχώς, λέγοντας ότι «δεν χρειαζόταν να δείχνει τα β@@ια και τον κ@@ο της».

Οι σκηνές ζηλοτυπίας που της έκανε ο 58χρονος και η επιμονή του να την ελέγχει συνεχώς είχαν ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στη Χερντ, η οποία έχασε ρόλους επειδή της ήταν δύσκολο να πηγαίνει στις οντισιόν, σύμφωνα με τη Χιουζ. Η ψυχολόγος αναφέρθηκε μάλιστα στην περίοδο που η Χερντ συμπρωταγωνιστούσε σε μια ταινία με τον Τζέιμς Φράνκο, κάτι που είχε εξοργίσει τον Ντεπ ο οποίος «κλώτσησε στην πλάτη» την τότε γυναίκα του πάνω σε έναν σχετικό καυγά.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ειδήσεις σήμερα:

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον «προσωπικό γιατρό» - 15 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους

Νέα ομοβροντία κυρώσεων της ΕΕ κατά της Μόσχας - Πλήρες εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

O Δάκης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης