Ριέκα-Ολυμπιακός 0-1: Το... σεντόνι επιστρέφει στον Πειραιά!

Ριέκα-Ολυμπιακός 0-1: Το... σεντόνι επιστρέφει στον Πειραιά!

Το γκολ του Μάρκο Μάριν στο 25', μετά από εξαιρετική ασίστ του Οφόε, αποδείχθηκε "χρυσό" κι οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν πανηγυρικά στους ομίλους του Champions League - Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί που ανήκει»

Ριέκα-Ολυμπιακός 0-1: Το... σεντόνι επιστρέφει στον Πειραιά!
Εύκολο δεν ήταν… Η αλήθεια μάλιστα είναι πως μέχρι ο Οτζίτζα Οφόε να κάνει τη μαγική ενέργεια στο 25’ και να δώσει την ασίστ στον Μάριν, οι ερυθρόλευκοι τα χρειάστηκαν σε δύο περιπτώσεις, αλλά το γκολ του Γερμανού σε εκείνο το σημείο αποδείχθηκε καθοριστικό…

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους όμως, σήμερα το βράδυ αποδείχθηκε πόσο καθοριστικό ήταν το γκολ του Ρομαό στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου αγώνα, με το οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν καταφέρει να πάρουν τη νίκη.

«Ανατροπή πρόκρισης…», είχαμε γράψει εκείνο το βράδυ και το γιατί αποδείχθηκε σήμερα στην έδρα της Ριέκα. Έστω κι αν η εμφάνιση του δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κι οι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών γνώριζαν πολύ καλά το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το ματς για τον σύλλογο.

Κλείσιμο
Σε ένα ματς πολλών εκατομμυρίων ήταν λογικό να υπάρχει αρκετό άγχος και όχι ωραίο θέαμα, με τους ερυθρόλευκους να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα, αλλά να δέχονται δύο φάσεις από το πουθενά.

Αρχικά στο 13’ όταν μετά από βαθιά μπαλιά ο Γκαβράνοβιτς βρέθηκε μόνος στην περιοχή, πλάσαρε αδύναμα πάνω από τον Καπίνο με τον Ρέτσο να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και κατόπιν στο 21’ όταν ο Βούκοβιτς γλίστρησε κι ο Γκοργκόν βρέθηκε μόνος στην περιοχή με την κεφαλιά του να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Ο Χάσι φώναζε συνεχώς στους παίκτες του να ξυπνήσουν και στο 25’ ο Οφόε τον… άκουσε. Ο έμπειρος μέσος, για τον οποίο ο ερυθρόλευκος τεχνικός «έσκιζε τα ρούχα του» προκειμένου να τον φέρει στον Πειραιά, με φοβερό τρόπο άδειασε τους αντιπάλους του, βρήκε το χώρο που χρειαζόταν και βλέποντας την κίνηση του Μάριν έδωσε την ασίστ με τον Γερμανό να εκτελεί τον Σλούγκα και να φεύγει «σφαίρα» στην αγκαλιά του προπονητή του.

Ο Χάσι του εμπιστεύτηκε ξανά θέση βασικού κι ο Γερμανός του το ανταπέδωσε με ένα γκολ που αποδείχθηκε σκέτο χρυσάφι.

Δείτε το γκολ του Γερμανού επιθετικού


Marko Marin Goal HD - Rijeka (Cro) 0 - 1... από hawkdeer1

Οι ερυθρόλευκοι από εκείνο το σημείο και μετά κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» οριστικά την πρόκριση.

Μοιραίος ο Βούκοβιτς ο οποίος στο 32’ σε φάση διαρκείας σημάδεψε το δοκάρι από κοντά και δύο λεπτά αργότερα από την κακή έξοδο του Σλούγκα έστειλε τη μπάλα έξω…



Κι αυτό ήταν κακό γιατί οι Κροάτες εξακολουθούσαν να ελπίζουν, ενώ μετά το 50’ εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Κούτρη άρχισαν να δημιουργούν ρήγματα στην ερυθρόλευκη άμυνα με τον Καπίνο όμως να αποδεικνύεται κέρβερος.

Στο 53’ είδαν τον Μίσιτς να πλασάρει άστοχα μετά το λάθος του Κούτρη, αλλά ένα λεπτό αργότερα έκανε την απόκρουση της χρονιάς, απλώνοντας το τεράστιο κορμί του και διώχνοντας το πλασέ του Γκαβράνοβιτς από το ύψος του πέναλτι.



Ο Χάσι βλέποντας το πρόβλημα πέρασε τον Φιγκέιρας στο ματς αντί του Κούτρη, η ισορροπία στους ερυθρόλευκους επανήλθε και ουσιαστικά απειλήθηκε μόνο στο 79’ όταν ο Ματέι βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά έκανε τη χειρότερη δυνατή επιλογή καθώς αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Έμπερ, προτίμησε να σκάψει τη μπάλα και να την στείλει άουτ…

Αφού δεν έγινε εκεί το 1-1, οι Κροάτες κατάλαβαν ότι δεν ήταν βραδιά τους, κι ο Ολυμπιακός διαχειριζόμενος σωστά το τελευταίο κομμάτι του αγώνα, κράτησε τη νίκη που του άνοιξε ξανά το δρόμο για την ελίτ της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Μια πρόκριση που ισοδυναμεί με τεράστια ώθηση στο πρεστίζ, αλλά και στα ταμεία του συλλόγου…

Οι συνθέσεις:
Ριέκα (Τόμας Κεκ): Σλούγκα (50' Πρσκάλο), Μάρτιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Βέσοβιτς, Μπράνταριτς (78' Ματέι), Μαλές, Γκοργκόν (61' Κβριτς), Μίσιτς, Εμπερ, Γκαβράνοβιτς
Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Βούκοβιτς, Ρέτσος, Κούτρης (61' Φιγκέιρας), Ρομαό (80' Φορτούνης), Ζιλέ, Οτζίτζα, Μάριν (66' Σεμπά), Καρσελά, Μπεν


Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί που ανήκει»

Δήλωση αμέσως μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ισχυρός άντρας των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί που ανήκει και ταυτόχρονα ευχήθηκε σε όλες τις ελληνικές ομάδες να προκριθούν στους ομίλους του Europa League.

«Ο Ολυμπιακός γύρισε εκεί που ανήκει. Στην ευρωπαϊκή elite. Eίναι μια σπουδαία επιτυχία για τον θρύλο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις άλλες ελληνικές ομάδες και να καταφέρουν όλες να προκριθούν», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.


Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

90'+4': Τέλος του αγώνα, ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους!

90': Κεφαλιά του Γκαβράνοβιτς, η μπάλα δίπλα από το δοκάρι

88': Φάουλ για την Ριέκα σαν κοντινό κόρνερ... Διώχνουν οι αμυντικοί.

83': Σέντρα πάρε-βάλε του Φορτούνη στον Μπεν που έκανε το κοντρόλ, αλλά ο Πρισκάλο τον νίκησε στο τετ α τετ.

80': Φορτούνης αντί Ρομαό η τελευταία αλλαγή του Χάσι.

79': Τρομερή χαμένη ευκαιρία της Ριέκα με τον Ματέι ο οποίος έφυγε στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας κι αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Έμπερ έκανε άστοχο πλασέ!

78': Κλέβει ο Ολυμπιακός όμως ο Μπεν κάνει κακή πάσα

77': Ματέι αντί Μπράνταριτς η τελευταία αλλαγή της Ριέκα

75': Οι ερυθρόλευκοι ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα κι απέχουν 15 λεπτά από τους ομίλους...

70': Η Ριέκα μόνο από λάθη του Ολυμπιακού μπορεί να γίνει απειλητική...

68': Κίτρινη στο Μίσιτς

66': Σεμπά αντί Μάριν

65': Ο Οφόε βγάζει και πάλι τον Ολυμπιακό στην κόντρα, πασάρει στον Μάριν που καθυστερεί, βρίσκει τον Φιγκέιρας που σουτάρει με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

60': Φιγκέιρας αντί Κούτρη η πρώτη αλλαγή του Χάσι.

59': Κβρίτσιτς αντί Γκοργκόν στην Ριέκα.

58': Κίτρινη στον Καπίνο για καθυστέρηση

57': Νέα φάση για την Ριέκα με τον Γκοργκόν να μπαίνει από τα δεξιά, ωστόσο σούταρε ψηλά άστοχα

54': Εκπληκτική επέμβαση του Καπίνο στο πλασέ του Γκαβράνοβιτς ο οποίος πήρε την ασίστ από τον Γκοργκόν, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακό με εντυπωσιακή εκτίναξη έσωσε την εστία του!



53': Λάθος του Κούτρη ο Γκαβράνοβιτς βρίσκει τον Μίσιτς κι ο τελευταίος μέσα από την περιοχή στέλνει τη μπάλα άουτ. Καλή στιγμή μετά από ώρα για την Ριέκα!

50': Ο Σλούγκα δεν μπορεί να συνεχίσει (είχε χτυπήσει στα πλευρά στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου) και η Ριέκα κάνει αλλαγή τερματοφύλακα με τον Πρίσκαλο να παίρνει τη θέση του.

48': Ο Μπεν στην περιοχή, σουτάρει άστοχα μη έχοντας καλή ισορροπία.

46': Έναρξη του β' ημιχρόνου, χωρίς κάποια αλλαγή.

45'+2': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να κρατά στα χέρια του την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

40': Πλέον όποτε οι Κροάτες πλησιάζουν στην ερυθρόλευκη περιοχή δεν βρίσκουν σχεδόν κανέναν ελεύθερο διάδρομο...

38': Κίτρινη στον Μπράνταριτς για σκληρό φάουλ στον Μάριν.

35': Σουτ της απελπισίας από τον Γκαβράνοβιτς, δεν ανησυχεί ο Καπίνο. Η Ριέκα δείχνει να έχει αποσυντονιστεί τελείως κι ο Ολυμπιακός πρέπει να το εκμεταλλευτεί.

34': Το εκτελεί ο Γερμανός, ο Βούκοβιτς βρίσκει τη μπάλα με τον ώμο και την στέλνει δίπλα από το δοκάρι! Νέα ευκαιρία των ερυθρόλευκων για να κλειδώσουν την πρόκριση!

33': Φάουλ κερδίζει ο Μάριν κοντά στην περιοχή της Ριέκα

32': Δοκάρι για τον Ολυμπιακό με τον Βούκοβιτς, μετά την ασίστ του Ρέτσου! Το πλασέ του Σέρβου βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι και πέρασε παράλληλα από την τελική γραμμή της εστίας.

31': Νέο κόρνερ για τους ερυθρόλευκους...

30': Εξαιρετικό πλασέ ο Μάριν, ο Σλούγκα απογειώνεται και διώχνει σε κόρνερ.

28': Κόρνερ για την Ριέκα διώχνουν οι αμυντικοί.



25' ΓΚΟΛ: Ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα, ο Οφόε άδειασε δύο αντιπάλους βρήκε το χώρο κι έδωσε την ασίστ στον ξεχασμένο Μάριν ο οποίος μπήκε από τα αριστερά και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 0-1!

21’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ριέκα! Ο Βούκοβιτς γλίστηρσε οΈμπερ έκανε την σέντρα κι ο Γκόργκον μόνος του απέναντι από τον Καπίνο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ!

20': Ο Οφόε σε θέση αριστερού εξτρέμ έκανε τη σέντρα ο Μπεν έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία της Ριέκα... Δείχνει να ανεβαίνει επιθετικά ο Ολυμπιακός.

19': Κακή επιλογή από τον Μάριν έξω από την περιοχή της Ριέκα

18': Έξοχη κάθετη του Μάριν για τον Ρομαό, λίγο πιο δυνατή απ' ότι ήθελε ο Τογκολέζος με τον Σλούγκα να μπλοκάρει.

15': Φωνές από τον Χάσι για τα εύκολα λάθη των τελευταίων λεπτών που έδωσαν το δικαίωμα στους Κροάτες να γίνουν απειλητικοί, ενώ ζητά να παίξουν και πιο γρήγορα...

14': Σουτ του Μίσιτς και η μπάλα περνά έξω!

13': Πρώτη μεγάλη φάση για την Ριέκα με τον Γκαβράνοβιτς να είναι στην περιοχή να πλασάρει κι ο Ρέτσος με απίστευτη ψυχραιμία έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή!

10': Το εκτελεί ο Μίσιτς μπλοκάρει εύκολα ο Καπίνο.

9': Επικίνδυνα φεύγει ο Γκοργκόν κι ο Ρομαό τον γκρεμίζει για να δει την πρώτη κίτρινη κάρτα του αγώνα. Φάουλ στα 15 μέτρα έξω από την περιοχή

8': Ο Ζούπαριτς εκτός αγωνιστικού χώρου για να αλλάξει φανέλα καθώς είχε ματώσει αυτή που φορούσε.

7': Διακοπή στον αγώνα μετά την σύγκρουση Μπεν, Ζούπαριτς με τον τελευταίο να έχει χτυπήσει στο κεφάλι

6': Σκληρό φάουλ του Μάριν και παρατηρήσεις από τον Ολλανδό διαιτητή.

4': Σέντρα του Ομάρ απομακρύνουν οι αμυντικοί...

2': Κάθετη πάσα στον Γκαβράνοβιτς, βγαίνει ο Καπίνο και μπλοκάρει.

1': Πρώτη επίθεση των γηπεδούχων με τον Ρέτσο να απομακρύνει

1': Έναρξη του αγώνα με την Ριέκα στη σέντρα.



-Οι δύο ομάδες κάνουν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη του αγώνα.

-Οι ερυθρόλευκοι διεκδικούν την παρουσία τους για 18η φορά σε ομίλους του Champions League, εκεί που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ η Ριέκα.

-Ο αγώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και για την συνολική βαθμολογία της Ελλάδας καθώς με πρόκριση των ερυθρόλευκων είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε από σήμερα στη 12η θέση που είναι και ο «εθνικός» μας στόχος.

-Εκπλήξεις από τον Μπέσνικ Χάσι όσον αφορά την ενδεκάδα καθώς επέλεξε τον Βούκοβιτς ως παρτενέρ του Ρέτσου στο κέντρο της άμυνας, ο Ρομαό επέστρεψε στη φυσική του θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Μάριν να κερδίζει τη «μάχη» από το Φορτούνη.

Οι συνθέσεις
Ριέκα (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Μάρτιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Βέσοβιτς, Μαλές, Μπράνταριτς, Γκοργκόν, Μίσιτς, Έμπερ, Γκαβράνοβιτς.
Στον πάγκο βρίσκονται οι Πρσκάλο, Πούντσεκ, Κβρτσιτς, Ματέι, Ντόκοβιτς, Γιέλιτς, Τσελίκοβιτς.
Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Βούκοβιτς, Ρέτσος, Κούτρης, Ζιλέ, Ρομαό, Οτζίτζα, Μάριν, Καρσελά, Μπεν.
Στον πάγκο βρίσκονται οι Γιαννιώτης, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ, Ζντιέλαρ, Φιγκέιρας, Πάρντο, Σεμπά.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης