Ρίο 2016: Η Σύρια πρόσφυγας που έσωσε 20 άτομα στο Αιγαίο, διαπρέπει στην κολύμβηση

Ρίο 2016: Η Σύρια πρόσφυγας που έσωσε 20 άτομα στο Αιγαίο, διαπρέπει στην κολύμβηση

Η 18χρονη πήρε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς στα 100 μέτρα πεταλούδα

Ρίο 2016: Η Σύρια πρόσφυγας που έσωσε 20 άτομα στο Αιγαίο, διαπρέπει στην κολύμβηση
Από τη Συρία στο Ρίο και την 18χρονη Γιούσρα Μαρντίνι που η προσωπική της ιστορία θα μπορούσε να γίνει συγκλονιστική ταινία στο Χόλιγουντ. 

Η νεαρή κολυμβήτρια με την ομάδα των προσφύγων χθες κατετάγη πρώτη στη σειρά της στους ημιτελικούς, στα 100 μέτρα πεταλούδα με χρόνο 1:09:21. 

Η Γιούσρα ζει σήμερα το δικό της όνειρο. Η πρόσφυγας από τη Συρία, η οποία αφού κολύμπησε στα κρύα νερά του Αιγαίου από την Τουρκία μέχρι τη Λέσβο, βρίσκεται πια στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μακριά από τις ριπές του εμφυλίου πολέμου που πλήττει τη χώρα της και παίρνει μέρος στους
Ολυμπιακούς Αγώνες
Κλείσιμο
στο αγώνισμα της πεταλούδας.



Η Γιουσρά Μαρντίνι είναι μία από τους δέκα αθλητές που επιλέχθηκαν για να συμμετέχουν με την ομάδα των προσφύγων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η Μαρντίνι αναγκάστηκε να κολυμπήσει την απόσταση από τα τουρκικά παράλια μέχρι τη Λέσβο, όταν η φουσκωτή βάρκα στην οποία επενέβαινε μαζί με άλλα 20 άτομα, άρχισε να βάζει νερά. Ούσα η μόνη -μαζί με την αδερφή της- που ήξερε κολύμπι, έπεσε στα κρύα νερά και κολυμπούσε επί 3,5 ώρες για να φτάσει στην Ελλάδα.



Στη συνέχεια βρήκε καταφύγιο στο Βερολίνο, όπου ξεκίνησε να πηγαίνει σε τοπικά κολυμβητήρια, για να την προσέξει ένας προπονητής και να την αναδείξει. Έτσι όταν η ΔΟΕ αποφάσισε να δημιουργήσει μία ομάδα αποκλειστικά από πρόσφυγες, η Μαρντίνι έγινε αναπόσπαστο μέλος της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης